Video-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με αίτημα την άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) με αναδρομική ισχύ όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των Υγειονομικών, Προνοιακών και υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι έχει καταθέσει προτάσεις στην αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου, αλλά «η κατάθεση δεν σημαίνει και την ένταξη στα ΒΑΕ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Την ίδια ώρα κληθήκαμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας στην οποία ήδη έχουμε κοινοποιήσει σχετικά υπομνήματα. Η κατάθεση των απόψεών μας στην Επιτροπή δεν σημαίνει και την ένταξή μας. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε εν μέσω πανδημίας για την αναγκαιότητα ένταξης των Υγειονομικών, Προνοιακών και ΕΚΑΒ υπαλλήλων στα Β.Α.Ε. Διαθέτουμε ενιαίο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν μπορεί υπάλληλοι των ίδιων επαγγελμάτων να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Οι χιλιάδες συνάδελφοι που αρρωσταίνουν από την επικινδυνότητα και την ανθυγιεινότητα των Επαγγελμάτων επιβάλλουν την ένταξή μας χωρίς “αστερίσκους”».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης