Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η αποκλιμάκωση έχει ολοκληρωθεί. Όπως, μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε, η άμεση κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού και η επίδειξη αποφασιστικότητας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ήταν καθοριστική για την αποκλιμάκωση. 

«Η αποκλιμάκωση είναι κάτι το οποίο όλοι ευχόμαστε ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης κι όταν έρχονται δυο στόλοι απέναντι ο ένας από τον άλλον τότε ναι είναι περίοδος έντασης. Η αποκλιμάκωση  προέκυψε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες πήραν άμεσα θέση», τόνισε και απέδωσε τα εύσημα στο Πολεμικό Ναυτικό για τον τρόπο που λειτούργησε. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε από εδώ και πέρα να μην υπάρξουν κανενός τύπου κλιμακώσεις, ωστόσο, «με τον απρόβλεπτο γείτονα που έχουμε είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποσαφήνισε ότι η ελληνική Navtex που εκδόθηκε για άσκηση με πραγματικά πυρά εκδόθηκε από το Λιμενικό Σώμα σε χαμηλό επίπεδο. «Η NAVTEX εκδόθηκε σε χαμηλό επίπεδο από το Λιμενικό Σώμα και όχι από το Πολεμικό Ναυτικό όπως κυκλοφόρησε. Θεωρήσαμε ότι θα έδινε εσφαλμένο μήνυμα μια τέτοια οδηγία την ώρα μάλιστα της αποκλιμάκωσης. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε», τόνισε, ενώ εξήγησε ότι τέτοιου είδους NAVTEX μπορεί να εκδοθούν ακόμα και από φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και πως πρόκειται για  μια τυπική διαδικασία η οποία δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης