Παγκόσμιο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε έπειτα τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων για την κατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου, κατά τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευρισκόμενος τις προηγούμενες μέρες στο Παρίσι, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης για τη Ρόδο που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε νέες δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει ένα ενδιαφέρον, όμως πρέπει να απαντηθούν ταυτόχρονα και πολλά ερωτήματα γύρω από μία ενδεχόμενη ανακατασκευή.

Στους Γάλλους δημοσιογράφους ανέφερε τόσο το ιστορικό κομμάτι όσο και τη διάσταση του μύθου που μπορεί να ενέχει αυτό το θέμα, προσθέτοντας ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει σκέψεις και προτάσεις από διάφορες πλευρές.

Πάντως, τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών, καθώς πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τον Κολοσσό σε ότι αφορά τη μορφή, την τοποθεσία και κυρίως τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου δεν έχουν διασαφηνιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι λόγω της ανακίνησης του θέματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολλοί αναζήτησαν τον δήμαρχο για περισσότερες λεπτομέρειες. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που σημειώθηκε ήταν ότι ακόμα και Μέσα ενημέρωσης από την… Αυστραλία επικοινώνησαν, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες.

Με πληροφορίες από το rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης