Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νελσον Μαντέλα, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής, μαζί με την εταιρεία Aspen Greece και τους φίλους της Νοτίου Αφρικής, θα επισκεφθεί στις 17 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, το «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών» Γηροκομείο – Πτωχοκομείο» (Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137, Αμπελόκηποι).

Επιπλέον, για να στηρίξουν το Γηροκομείο Αθηνών, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής και η Aspen Greece θα συνεισφέρουν προιόντα από την επισυναπτόμενη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του με τη κα. Ντίνα Καπούτση στη Πρεσβεία στο 210-6178044, email: Kapoutsisd@dirco.gov.za

H Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου, ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2010. Ο εορτασμός αυτής της παγκόσμιας ημέρας αναγνωρίζει τη δέσμευση που είχε ο πρώην Προέδρος στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επίλυση των συγκρούσεων και στη συμφιλίωση.

Πρόκειται για μια ετήσια γιορτή της ζωής του Νέλσον Μαντέλα και μια παγκόσμια έκκληση για δράση, ν’ αναγνωρίσουν οι άνθρωποι την ατομική τους δύναμη να και ν’ αλλάξουν τον κόσμο γύρω τους.

Ένα παγκόσμιο κίνημα για θετική αλλαγή ξεκινά με μικρές δράσεις. Καθώς ο κάθε άνθρωπος δρα, τροφοδοτεί την ορμή προς την θετική αλλαγή, την ευαισθητοποίηση και την επέκταση της εμβέλειας των αξιών του κ. Μαντέλα – την καταπολέμηση της αδικίας, τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και την συμφιλίωση.

Στις 18 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργαστούν εθελοντικά τουλάχιστον για 67 λεπτά από το χρόνο τους για το καλό της κοινωνίας. Τα εξήντα επτά λεπτά είναι ένας συμβολικός αριθμός που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ετών που ο Μαντέλα συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά όλων των μορφών καταπίεσης.

Γηροκομείο Αθηνών

Το φιλανθρωπικό σωματείο «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών» Γηροκομείο – Πτωχοκομείο, ιδρύθηκε το έτος 1864 και έκτοτε αδιάκοπα, προσφέρει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με το ιδρυτικό του προς κάθε αναξιοπαθούντα και ειδικότερα στην τρίτη ηλικία, απαλύνει με την φιλανθρωπική προσφορά του τον πόνο πολλών γενεών Ελλήνων από πολλές αιτίες (διωγμοί, πόλεμοι, κατοχή, πείνα, εμφύλιο).

Δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, δεν επιδοτείται από άλλη πηγή, οι πόροι του προέρχονται κυρίως από δωρεές ευεργετών, τις συνδρομές των μελών του, την μίσθωση ακινήτων και τα τροφεία όσων από τους ηλικιωμένους δύνανται να πληρώνουν συμβολικό μέρος του συνολικού κόστους διαβίωσής τους. Κατά κύριο λόγο οι φιλοξενούμενοι στους χώρους μας ηλικιωμένοι, είναι άποροι, άστεγοι και μοναχικοί. Σήμερα φιλοξενεί στο σύνολο του 145 ηλικιωμένους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης