Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Στους δρόμους ξεχύθηκαν και σήμερα οι πολίτες, δεύτερη ημέρα άρσης της απαγόρευσης μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού και, όπως φαίνεται, έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Δευτέρα, πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόσο πολίτες όσο και επαγγελματίες έδειξαν να ακολουθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και να τηρούν τις… απαραίτητες αποστάσεις.

Και σήμερα όμως, όπως θα δείτε στα βίντεο και στις φωτογραφίες του zougla.gr, η πλειοψηφία των πολιτών είναι εφοδιασμένη τόσο με μάσκα, όσο και με γάντια.

(Video από το Μετρό και τον ΗΣΑΠ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Ουρά αναμονής σε τράπεζα)

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έλεγχοι της αστυνομίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που τα χρησιμοποιούν χωρίς να έχουν λάβει προστατευτικά μέσα.

Έλεγχοι της αστυνομίας

 

 

Πάντως, με δεδομένο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών δείχνει να πειθαρχεί με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως ήδη εξετάζεται η αποδέσμευση τομέων της οικονομίας πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε πως οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση θα παρθούν μετά τις 18 Μαΐου, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξουν νωρίτερα τα εμπορικά κέντρα.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας είπε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Αναφέρθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια – χωρίς επιπλέον χρέωση. «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος» είπε ο κ. Παπαθανάσης, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ταυτόχρονα εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων.

Δείτε φωτογραφίες από μέσα μαζικής μεταφοράς, έλεγχους της αστυνομίας στο Σύνταγμα, καθώς και από ουρές πολιτών σε τράπεζες και στην ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης