Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, με αρκετούς χρεωμένους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της δικής τους περιουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισαν στο zougla.gr, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας έχουν κάνει ακόμα δυσμενέστερη τη θέση στην οποία βρίσκονται​

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στη Λουκάρεως. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατώντας πανό στα χέρια, κάλεσαν την κυβέρνηση να προστατέψει τα «λαϊκά νοικοκυριά», τους μικρούς και μικρομεσαίους οφειλέτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω χρεών. Όπως τόνισαν, δεν είναι δυνατό να καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά για υπέρογκα δάνεια από τη στιγμή που έχει αλλάξει άρδην η οικονομική πραγματικότητα στη χώρα και οι όροι των δανειακών συμβάσεων που υπεγράφησαν αφορούν σε μια πραγματικότητα προ κρίσης, όταν τα δημοσιονομικά του κάθε πολίτη ήταν τελείως διαφορετικά.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «ΟΧΙ στην αρπαγή της Λαϊκής Περιουσίας» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα πάνω στα πανό.

Διαγραφή χρεών

Όπως τόνισαν στο zougla.gr, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας έχουν κάνει ακόμα δυσμενέστερη τη θέση στην οποία βρίσκονται. «Δεν υπάρχουν μεροκάματα… Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά… Και αν τα καταφέρουμε τα χρήματα είναι πενιχρά» ήταν ορισμένες από τις θέσεις που εκφράστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «ΟΧΙ στην αρπαγή της Λαϊκής Περιουσίας» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα πάνω στα πανόΌπως και στη Θεσσαλονίκη, έτσι και σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε «επαγρύπνηση» προκειμένου να αποτραπούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί κατοικιών που ανήκουν σε φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η διαγραφή τόκων και τμήματος της συνολικής οφειλής στεγαστικού, καταναλωτικού ή επαγγελματικού δανείου που ελήφθη όταν ακόμα η χώρα δεν είχε βρεθεί στη δίνη της ύφεσης, θα αποτελούσε σημαντική «ανάσα», ανέφεραν επίσης ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έξω από το Ειρηνοδικείο, οι οποίοι χαρακτήρισαν «ευτύχημα» την αποχή των συμβολαιογράφων.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης