Συνέντευξη: Λυδία Καραθανάση

Μοντάζ: Δημήτρης Μιχαλέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tην αντίθεσή του στον εμβολιασμό των νέων αλλά και στην υποχρεωτικότητα -με επιχειρήματα- εκφράζει σε συνέντευξή του στο zougla.gr o καθηγητής Ουρολογίας-Νευροουρολογίας του ΑΠΘ, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, σχετικά με ένα γεύμα εργασίας το οποίο είχε κάνει το 2020 εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανένας να λογοδοτήσει. Όπως σχολιάζει, «ελέγχεται από τις κεφαλές της εξουσίας».

Επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων στον καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, υποστηρίζοντας πως «είναι ένα τεράστιο μυαλό με γνώσεις». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρουμε πού ήταν κρυμμένος ο κορωνοϊός»

«Όσον αφορά στον κορωνοϊό, μιλάμε για έναν καινούριο ιό, που δεν ξέρουμε αν ήταν κρυμμένος σε κάποιο ζώο ή αν πρόκειται για εργαστηριακό ιό και γι΄ αυτό είμαστε στο άγνωστο. Τα εμβόλια έχουν καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια κι έχουν σώσει κόσμο. Για τον συγκεκριμένο ιό οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει και δεν έχουν δοκιμαστεί οι καινούριες έρευνες, οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Για τις μεγάλες ηλικίες οπωσδήποτε ο εμβολιασμός  -με όλα τα απρόβλεπτα που πιθανότατα επιφυλάσσει στο μέλλον- πρέπει να γίνεται, το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Εγώ έχω κάνει το εμβόλιο καθώς πλησιάζω τα 69 και είμαι διαβητικός. Για νεότερες ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.  Η φυσική ανοσία, όπως έχουν πει πολλοί επιστήμονες, είναι ισχυρότερη από την ανοσία που δημιουργεί ένα εμβόλιο».

Ο καθηγητής Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίζει ακόμα: «Για τα νέα παιδιά, έχω μερικά ερωτηματικά. Πώς οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς ή της ανεμοβλογιάς γιατί δεν έχει νόημα, για ποιον λόγο τα παιδιά που έχουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό πρέπει να εμβολιαστούν; Υπάρχει επιστημονική λογική στον εμβολιασμό των παιδιών αν πρόκειται για παιδιά εξασθενημένα, με συγγενή προδιάθεση ή ογκολογικά προβλήματα που κάνουν χημειοθεραπεία».

«Παίζεται παιχνίδι μεταξύ εμβολιασμένων και αντιεμβολιαστών»

«Έχουν δημιουργηθεί ορισμένες παρεξηγήσεις. Παίζεται λένε ένα παιχνίδι μεταξύ εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών. Οι αντιεμβολιαστές είναι πολλών κατηγοριών. Έχουν στοχοποιηθεί κάποιοι επιστήμονες οι οποίοι εκφράζουν τη γνώμη τους και λένε “όχι” στο εμβόλιο σε νεαρές ηλικίες και έχουν μπει στην ίδια κατηγορία με διάφορα θρησκευτικά δόγματα, απόψεις ή πολιτικές θέσεις εναντίον του εμβολίου χωρίς να έχουν τη γνώση να έχουν άποψη» συνεχίζει ο γνωστός ουρολόγος.

Νομίζω στην κατηγορία επιστημόνων που αναφέρατε πως έχουν στοχοποιηθεί ανήκει και ο κ. Κούβελας, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε τα υγιή παιδιά… Τι λέτε;

«Ο κ. Κούβελας είναι ένα τεράστιο μυαλό με γνώσεις, έχει άποψη γιατί έχει ευρύτατες γνώσεις από την Ιατρική. Είναι από τα πλέον αναγνωρισμένα άτομα στο εξωτερικό, θεωρείται ότι είναι από τους πλέον ειδικούς και περίμενα σε κάποιες επιτροπές οπωσδήποτε να είναι ο κ. Κούβελας, ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει άποψη γιατί έχει γνώση. Ο κ. Κούβελας καθιέρωσε την Κλινική Φαρμακολογία. Αυτό μου αφήνει ερωτηματικά λοιπόν για την απουσία του από τις επιτροπές» απαντά.

«Αντίθετα στις επιτροπές βλέπουμε ανθρώπους που είναι καθ΄ ύλην αναρμόδιοι. Ο ένας είναι πνευμονολόγος, άλλος είναι ογκολόγος, μία άλλη κυρία κάνει καλλιέργειες με μικρόβια. Και είναι οι ίδιοι που τους εμφανίζουν και τα κρατικά κανάλια» συνεχίζει.

«Όπου υπάρχει προβολή ο κ. Δημόπουλος ωσεί παρών»

«Είναι η οικογένεια Δημόπουλου, οικογένεια πρυτάνεων. Όπου υπάρχει προβολή ο κ. Δημόπουλος ωσεί παρών. Ο κ. Δημόπουλος είναι ογκολόγος, ο κ. Κούβελας έχει μπει στο πανεπιστήμιο με εισαγωγικές εξετάσεις, τον γνώρισα ενώ ήταν ήδη στη Φαρμακολογία» υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης.

 

«Ας μιλήσει επιτέλους κάποιος για το πάρτι του Δημόπουλου, ο οποίος ελέγχεται από τις κεφαλές της εξουσίας»

«Ο κ. Δημόπουλος ελέγχεται από τις κεφαλές της εξουσίας. Σήμερα η εξουσία είναι ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και οι λοιποί. Είναι ο μεταβατικός υπουργός Υγείας. Εκπλήσσομαι που τον Απρίλιο του 2020 έκανε πάρτι και κάλεσε μεγάλους ανθρώπους. Αρχικά δεν έκανε πάρτι. Έκανε γεύμα εργασίας. Περίμενα κάποιος να τον καλέσει και να του πει “είσαι υπερπροβαλλόμενο πρόσωπο” και όλοι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε για όλα αλλά ποτέ κανείς για το επίμαχο θέμα. Και δεν είναι μόνο ο κ. Δημόπουλος. Είναι και άλλοι οι οποίοι θα ήταν πολύ πιο σεβαστό να πουν αυτό το ταπεινό που λέω κι εγώ ότι δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν έχω τη γνώση» σχολιάζει.

«Διαφωνώ με την υποχρεωτικότητα»

«Διαφωνώ εν μέρει. Το υποχρεωτικό παραπέμπει στη λέξη “εξαναγκασμός”. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλου είδους επιχειρήματα. Για τις μεγάλες ηλικίες δεν έχουμε άλλα όπλα. Οι μεγάλες ηλικίες επιβάλλεται να κάνουν το εμβόλιο. Η μικρή μου κόρη, που είναι 19 ετών, νόσησε από κορωνοϊό και δεν θέλει να εμβολιαστεί γιατί έχει κάνει τεστ αντισωμάτων και είναι μια χαρά» καταλήγει.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψε ο καθηγητής Ιωαννίδης στη «Ζούγκλα»:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης