Ανήμερα Καθαράς Δευτέρας και οι Θεσσαλονικείς παρά την επιδείνωση του καιρού σχηματίζουν ουρές έξω από τους φούρνους για να προμηθευτούν την παραδοσιακή λαγάνα.

Η τιμή για τη λαγάνα στη Θεσσαλονίκη -παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%- κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα: Από 2,20 ευρώ και 3 ανά τεμάχιο, ενώ σε συνοικιακούς φούρνους πωλείται ακόμη και κάτω από δύο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολίτες όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, έχουν σχηματίσει από νωρίς ουρές έξω από έναν φούρνο της Θεσσαλονίκης, γνωστό για τη λαγάνα του από το 1975. Στους φούρνους της Θεσσαλονίκης οι πελάτες εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα μπορούν να προμηθευτούν και με λιαστή ντομάτα, ολικής, με ελιά και άλλα υλικά προκειμένου να εμπλουτίσουν το σαρακοστιανό τους γεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψήσιμο της λαγάνας στην καινοφανή -για τα δεδομένα- χρονιά έχει πάρει… φωτιά για τα καλά, καθώς συνολικά στο νομό Θεσσαλονίκης θα ψηθούν περισσότερες από 450.000 λαγάνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν -αν χρειαστεί- και εταιρείες «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ’ οίκον, ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες οι πελάτες που έχουν μεταβεί στους φούρνους τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, με αποστάσεις και αντισηπτικά.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης