Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας που απέτρεψαν κυρίως τους Αθηναίους να μεταβούν στα χωριά τους άλλαξαν τον τρόπο του εορτασμού του οβελία αυτό το Πάσχα στην πρωτεύουσα. Πολλές οικογένειες γιόρτασαν με take away φαγητό αλλά και delivery από τις ταβέρνες που ξεκίνησαν να σουβλίζουν αρνιά από τα ξημερώματα για να ικανοποιήσουν όλους τους πελάτες τους. Σήμερα η μέρα ήταν δύσκολη για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στις ταβέρνες καθώς τρέχουν από νωρίς το πρωί για να έχουν έτοιμες τις παραγγελίες των Αθηναίων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από αυτούς επέλεξαν ακόμα και την παραλία για να γιορτάσουν ανήμερα του Πάσχα αφού δεν μπόρεσαν να πάνε στα χωριά τους. Άλλοι πάλι, έκαναν τις παραγγελίες τους εδώ και μέρες και πήγαιναν από νωρίς το πρωί στις ταβέρνες για να πάρουν το μενού της ημέρας. Βέβαια, αρκετοί ιδιοκτήτες, επέλεξαν να κάνουν και delivery για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές έξω από τα μαγαζιά.

Βέβαια, όσοι είχαν την δυνατότητα να συγκεντρωθούν σε αυλές και μεγάλα μπαλκόνια ξεκίνησαν από νωρίς το ψήσιμο του οβελία μαζί με συγγενείς και φίλους. Ωστόσο, οι ειδικοί συνέστησαν να μην βρίσκονται περισσότερα από 12 άτομα στο τραπέζι ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε φωτογραφίες από τα Βλάχικα της Βάρης μέσα από το φακό του zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης