Στο μπαράζ καταγγελιών για τον χώρο του θεάτρου αλλά και στις δικές του προσωπικές εμπειρίες αναφέρθηκε ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, μιλώντας σε εκπομπή του Open. 

«Αυτά συμβαίνουν στον χώρο και πάντα σε αυτόν τον χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η σεξουαλική παρενόχληση υπήρχε στον χώρο του θεάματος, αλλά και σε άλλους χώρους. Είναι πολύ καλό που καταγγέλλεται τώρα. Μέσα σε αυτόν τον χαμό, μπορεί κάποιος να σκέφτεται ότι ο καθένας θα βγει και θα πει ότι παρενοχλήθηκε. Δεν πρέπει όμως να χάνουμε το νόημα όλων αυτών» είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι που καταγγέλλονται και που πρόκειται να καταγγελθούν χαίρουν της αγάπης του κοινού και βρίσκονται στο απυρόβλητο και είναι σημαντικό να αμβλυνθεί η δημόσια εικόνα τους. Αυτό δεν είναι διαπόμπευση, αλλά προστασία κοινωνική και ηθική».

Ο Ορέστης Τζιόβας είπε: «Με τον κύριο Φιλιππίδη είχα πρόβλημα προσωπικό στο εργασιακό περιβάλλον. Τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία… με άσχημο τρόπο. Δεν μιλάω, όμως, (για μένα) για κάποια σεξουαλική παρενόχληση. Είχα ακούσει πράγματα, αλλά δεν έγινε κάτι μπροστά μου, ώστε να έχω την πλήρη αντίληψη και να το καταγγείλω. Έχει να κάνει με το πώς φέρεται σε όλη την ομάδα. Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι φέρονται ακόμη χειρότερα σε ανθρώπους που δεν έχουν την ανάγκη τους. Εκεί βλέπεις τον άνθρωπο πραγματικά πώς φέρεται όταν έχει εξουσία. Δεν αποχώρησα από τη συνεργασία, αλλά τελειώνοντας τη συνεργασία μιλούσα ανοιχτά στον χώρο για αυτόν τον άνθρωπο».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης