Ένας γνωστός οργανωμένος οπαδός είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο «πιστολέρο» που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 32χρονο ομογενή, από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στο αιματηρό περιστατικό που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πρόκειται για έναν 47χρονο ο οποίος το 2015 είχε συμπεριληφθεί σε μια ογκώδη δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών σε νυχτερινά καταστήματα και το 2018 είχε κατηγορηθεί για τον πυροβολισμό εναντίον άλλου οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία της συμπλοκής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας φαίνεται ότι ήταν οι οπαδικές διαφορές, αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα!

Δείτε βίντεο: Καρέ – καρέ η ένοπλη επίθεση σε βάρος του 32χρονου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών συνέλαβαν τέσσερα άτομα τα οποία στην κατοχή τους είχαν ένα μικρό οπλοστάσιο, αρκετό όμως για να κάνει «ζημιές».

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, την προηγούμενη μέρα του επεισοδίου γινόταν γενική συνέλευση σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού που βρίσκεται μια ανάσα από το σημείο της συμπλοκής. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες και την επόμενη μέρα οκτώ άτομα πλησίασαν τον 32χρονο. Από το υλικό των καμερών φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δράστες πλησίασαν το θύμα και τον πυροβόλησαν, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν τα στοιχεία και με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου συνελήφθησαν τρείς Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τρεις από τους συλληφθέντες «αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ’ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε χωρίς όμως να το καταφέρει».

Το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη συμπλοκή της Αλεξάνδρας δεν βρέθηκε ενώ τρεις από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν να καταθέσουν στους αστυνομικούς λέγοντας ότι θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν «βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη ατόμων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες».

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης