Την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση του Νίκου Γκισκίνη, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρώην δημοτικού συμβούλου του δήμου Κεφαλονιάς, από την εταιρεία ESA Security Solutions καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αργοστολίου.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, ο Γιάννης Κουρούκλης δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος και κατέθεσε το σχετικό ψήφισμα που ενεκρίθη ομόφωνα, το οποίο αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εν λόγω εταιρεία που διαχειρίζεται για λογαριασμό της “FRAPORT” την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απολύει τον Ν. Γκισγκίνη για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Η απόλυση αυτή είναι καθαρά άδικη και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο εργαζόμενο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των εργαζομένων θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά εδώ και τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα “τάξις και ασφάλεια”, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αργοστολίου εκφράζει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του με την απόλυση του Ν. Γκισγκίνη και τη συμπαράστασή του προς αυτόν.

Ζητά να παρθεί πίσω η απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη και να μην προβεί η ανωτέρω εταιρεία στην απόλυση κανενός άλλου εργαζόμενου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης