Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα αστυνομικού, που είχε ξεκινήσει πριν την διακοπή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής για καλοκαιρινές διακοπές, και πλέον αναμένεται να προσέλθει στο δικαστήριο να καταθέσει, η αδελφή του Παύλου Φύσσα, αλλά και η φίλη του, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ξανά ο Αναστάσιος Τσολακίδης, επικεφαλής της μίας εκ των δύο ομάδων ΔΙΑΣ, που κλήθηκαν να σπεύσουν στο Κερατσίνι τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυρισμοί του μάρτυρα αμφισβητήθηκαν από την πολιτική Αγωγή, η οποία εντόπισε αντιφάσεις σε σχέση με αυτούς που είχε προβάλει αρχικά. Συνήγοροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής υποστήριξαν στο δικαστήριο, πως εντοπίζεται αντίφαση ως προς το αν διαπίστωσε αμέσως ή εκ των υστέρων πως οι συγκεντρωμένοι έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Τσολακίδης φαίνεται να είχε υποστηρίξει ότι αμέσως αντιλήφθηκε πως η ομάδα που είδε έξω από το μαγαζί ήταν χρυσαυγίτες, ενώ στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε την ιδιότητα των συγκεντρωμένων.

Η Πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα προκειμένου να αναγνωστούν στο δικαστήριο οι καταθέσεις του αστυνομικού, αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε.

Ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις για τον τρόπο που ενήργησαν το επίμαχο βράδυ ώστε να σταματήσουν τους συγκεντρωμένους, υποστήριξε ότι: «Φωνάζαμε. Τι άλλο να κάνουμε;». Σε άλλη ερώτηση, για ποιό λόγο δεν περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους, ο κ. Τσολακίδης απάντησε πως σε αυτά τα περιστατικά πάνε συνήθως άλλες υπηρεσίες. Ανέφερε επίσης, πως λόγω του σκοταδιού δεν είδε διακριτικά της Χρυσής Αυγής σε μπλούζες των συγκεντρωμένων και ότι επίσης δεν είδε αν κρατούσαν κάποιοι από αυτούς σιδηρολοστούς. Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση, παραδέχθηκε πως μέλος της ομάδας του, είχε διαβιβάσει στο κέντρο τους, πως στους συγκεντρωμένους υπήρχαν άτομα που είχαν σιδηρολοστούς και ρόπαλα.
Ερώτηση: Γιατί δεν ρίξατε πυροβολισμό για εκφοβισμό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση: Η χρήση πυροβόλου όπλου σε κατοικημένη περιοχή απαγορεύεται.

Ερώτηση: Βάλατε χειροπέδες στον Γιώργο Ρουπακιά;

Απάντηση: Εμείς όχι. Τον είχαμε ακινητοποιήσει. Δεν του βάλαμε χειροπέδες, δεν ήταν ύποπτος φυγής, ήταν ήρεμος μιλούσε με τον Ρώτα (σσ αστυνομικός)
Ο αστυνομικός δεν έδωσε καμία απάντηση όταν του επισημάνθηκε από συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής πως ο ίδιος στην αναφορά του, την επομένη της δολοφονίας, είχε αναφέρει πως ο Ρουπακιάς μετά την πράξη του ήταν έτοιμος να φύγει.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο στην αίθουσα του Κορυδαλλού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης