«Σήμερα, 44 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, καθώς ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, το βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού για: “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο». Αυτό τονίζει στο μήνυμά της για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Παράλληλα, καλεί τους μαθητές και τους φοιτητές, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους, «αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου», να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου αύριο, Παρασκευή, στις 15:30, μπροστά από την παλιά Βουλή και «να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και του ξεριζωμού των λαών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να θέσουμε τα θεμέλια για μία άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων» καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης