Το χάος, τα προβλήματα και οι αντιδράσεις απετράπησαν στο παρά πέντε.

Με τη λήξη της τρίωρης συνάντησης μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και της
Ένωσης Ελεκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι απεργίες αναστέλλονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η προαναγγελία των απεργιών

Τα αεροπλάνα θα έμεναν καθηλωμένα καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προαναγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες από την Κυριακή, γεγονός που είχε επιτείνει την έντονη ανησυχία για τις βαρύτατες επιπτώσεις στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) αντιδρούσε στο νόμο του ΥΠΟΜΕΔΙ που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορούσε στην αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).



Διοικητής ΥΠΑ: Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν αδικαιολόγητες απεργίες

Απάντηση στις αιτιάσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εξέδωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

«Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων στο ευαίσθητο χώρο του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Λιντζεράκος υποστηρίζει πως οι εν λόγω εργαζόμενοι «αντιπαλεύουν έναν νόμο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων της Υπηρεσίας, αλλά και υιοθετεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς». Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ο διοικητής της ΥΠΑ σημειώνει πως «πρόκειται για ισχνή μειοψηφία που φοβάται μήπως χάσει τα προνόμιά της».

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε εκφράσει ανησυχία για την πρωτοφανή αναστάτωση και τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στον τουρισμό της χώρας εάν υλοποιούνταν οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών. Ο ΣΕΤΕ προειδοποίησε μάλιστα για κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών και τεράστια δυσφήμιση της χώρας.



Για τις πτήσεις οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό) και για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης