Ημέρα μνήμης η 18η Σεπτεμβρίου καθώς σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι, στην περιοχή όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος νέος, από μαχαίρι στην καρδιά.

Ήταν οι πρώτες ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο μουσικός της χιπ χοπ σκηνής, Παύλος Φύσσας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Killah P.» δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ροτυπακιά. μέλος της Χρυσής Αυγής, έξω από μια καφετέρια στο Κερατσίνι όπου είχε πάει με την κοπέλα του και φίλους τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League. Στην ίδια καφετέρια βρισκόταν μια ακόμη παρέα που παρακολουθούσε τον αγώνα. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Στη συνέχεια, η δεύτερη παρέα άρχισε να καλεί ενισχύσεις. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα άτομα αυτά ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν το ρολόι δείξει 12, το τάγμα εφόδου 50 ατόμων κρατώντας ρόπαλα κατευθύνθηκε προς την καφετέρια Κοράλλι. Ο Παύλος Φύσσας λέει στους φίλους του να φύγουν και μένει πίσω. Ακολουθεί συμπλοκή.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς βγαίνει από το αυτοκίνητό του με το μαχαίρι, πλησιάζει τον Παύλο Φύσσα και τον μαχαιρώνει 3 φορές, στον αριστερό πνεύμονα και στην καρδιά. Στη συνέχεια φτάνει η αστυνομία και ο Παύλος Φύσσας καταφέρνει και δείχνει ο ίδιος στους αστυνομικούς τον δολοφόνο του, ο οποίος και συλλαμβάνεται στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης