Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Παντού μυρίζει καμένο… Όλα τυλίχτηκαν στις φλόγες στην άλλοτε πανέμορφη δασική έκταση της Βόρειας Εύβοιας. Οι κάτοικοι διέφυγαν προς τη θάλασσα για να σώσουν τη ζωή τους. Πολλοί ντόπιοι όμως, κυρίως νέοι σε ηλικία, έμειναν πίσω, έγιναν μια γροθιά και στάθηκαν στο πλευρό της πυροσβεστικής για να μην γίνουν στάχτη τα σπίτια τους. Όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η φωτιά που κινούνταν ανεξέλεγκτα στη βόρεια Εύβοια, θα έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της. Οι Πυροσβέστες πάλεψαν με τις φλόγες και κινδύνευσαν από αυτές, ωστόσο οι δυνάμεις δεν ήταν αρκετές για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Ακόμα και σήμερα οι εναέριες δυνάμεις είναι ελάχιστες, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, που έμειναν στα χωριά τους επιχειρώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και η αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί στις εισόδους των χωριών, προκειμένου να επιχειρήσουν να σώσουν τα σπίτια από το μέτωπο της φωτιάς με αποτέλεσμα να καίγονται τα δάση, καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλά. Οι αναζωπυρώσεις ακόμη περισσότερες. Οι πυροσβέστες μετά την κατάσβεση της φωτιάς σε μία έκταση, μετακινούνται προς άλλα μέτωπα αφήνοντας εκτεθιμένο το σημείο. Έτσι, όπου γίνονται αναζωπυρώσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα Πυροσβεστικό όχημα για να τις αντιμετωπίσει.

Δείτε μέσα από το φακό της Ζούγκλας

Tο οδοιπορικό στις περιοχές Γερακίου, Γούβες, Γαλατσώνα, Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας. Οι κάτοικοι ακόμα και σήμερα εφτά ημέρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, διαμαρτύρονται για τις εναέριες δυνάμεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης