Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Ο κατηγορούμενος προσπαθούσε σιγά σιγά να “σπάσει” το πρότυπο δάσκαλος-μαθητής και να το πάει στο άνδρας-γυναίκα. Αυτό φαίνεται και από τα μηνύματα τα οποία έστελνε στις μαθήτριες. Προσπαθούσε να οδηγήσει τη συζήτηση προς το ερωτικό. Άλλωστε τα μηνύματα τα έστελνε τις τελευταίες 10 ημέρες απογευματινές ώρες που τα παιδιά δεν είχαν σχολείο και βρίσκονταν στο σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό αναφέρουν μιλώντας στο zougla.gr κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνώση της υπόθεσης η οποία αφορά στον δασκάλου που συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής με την κατηγορία ότι έστειλε σε τρεις μαθήτριές του μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο.

Τα μηνύματα μάλιστα τα οποία έστελνε στις ανήλικες μαθήτριες -και είναι εν γνώσει του zougla.gr- προκαλούν ανατριχίλα. Συγκεκριμένα σε ένα από αυτά ο δάσκαλος λέει προς μία μαθήτρια: «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες».

Σε άλλο μήνυμα αναφέρει: «Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα τα φτιάχναμε». «Θα ήσουν το κορίτσι μου». Επίσης υπάρχει και ένα μήνυμα στο οποίο λέει: «Μη με λες “κύριο”, με σκοτώνεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο δάσκαλος έστελνε παρόμοια -σχεδόν ίδια- μηνύματα και στις τρεις μαθήτριες που είχε προσεγγίσει και τους ζητούσε να μη συζητούν με συμμαθητές τους ή με άλλους για τα μηνύματα αυτά, προφανώς για να προφυλάξει τον εαυτό του από το να γίνει γνωστή η δράση του.

«Οι κοπέλες που παρενοχλούσε είναι συμμαθήτριες. Για να μη γίνουν γνωστά τα μηνύματα που τους έστελνε, τους ζητούσε να μην τα συζητούν με κανέναν. Το έκανε να φαίνεται σαν κάτι σημαντικό που είναι ανάμεσα στον ίδιο και στις ανήλικες» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οδηγήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος 

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ο 50χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών καλείται να απολογηθεί για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα βάσει της ασκηθείσας ποινικής δίωξης εναντίον του.

Ειδικότερα διώκεται για:

– Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

– Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ. Επίσης ο δάσκαλος έχει απαγόρευση προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης