Την έναρξη της προετοιμασίας για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου σηματοδοτεί η σημερινή ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως ο χαρακτήρας της παράταξης παραμένει κεντροαριστερός, λέγοντας πως «εγώ λέω ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους», αλλά παράλληλα διευκρίνισε πως προκειμένου να κάνει τις δουλειές του Δήμου δεν διστάζει να πάει με αυτούς που «βολεύουν» προς συντηρητική ή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Αρνήθηκε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τη ΝΔ για να εξασφαλίσει τη στήριξή της στις ερχόμενες εκλογές και για τη δήλωσή του «Θα ήμουν χαζός αν δεν ήθελα τη στήριξη της ΝΔ» διευκρίνισε ότι εννοούσε τη στήριξη των ψηφοφόρων της ΝΔ και όχι του κόμματος. «Στόχος μου ήταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Μας ενδιαφέρουν όλοι, από το ΚΚΕ μέχρι τον μητροπολίτη Άνθιμο» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως αυτή είναι η παράταξη και όποιος πολίτης δεν συμφωνεί φεύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα για τις σχέσεις του με τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε: «Δεν είμαστε φίλοι ούτε και θα γίνουμε φίλοι ποτέ. Όμως η συνεργασία με τη Μητρόπολη στον τομέα της ανακύκλωσης απορριμμάτων ήταν καθαρό κέρδος για τον Δήμο». Αναφέρθηκε σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο μητροπολίτης να πιουν καφέ, υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζει καλά πως τον θέλει για να του ζητήσει διάφορα πράγματα και όχι απλώς για να πιουν καφέ. Εκμυστηρεύτηκε, μάλιστα, ότι στη συνάντησή τους αυτή ο κ. Άνθιμος του είπε: «Έλα πιο συχνά στην εκκλησία, διότι έρχονται εκλογές».

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στην κριτική που δέχθηκε και από στελέχη της παράταξης για συντηρητικά ανοίγματα, λέγοντας ότι δεν ευσταθεί. «Πού το είδατε το νεοφιλελεύθερο κι ότι έχουμε παραδοθεί στους νόμους της αγοράς;» αναρωτήθηκε, ενώ σημείωσε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ούτε η κριτική ότι ο ίδιος έχει ταυτιστεί με το Μνημόνιο. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξης λέγοντας: «Όταν συμφωνούμε σε κάτι, δεν χωράνε προσωπικές ατζέντες».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης