Με μία αγκαλιά …έγγραφα και όχι τραγούδια, όπως θα προτιμούσε ο ίδιος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προσπάθησε να δείξει στους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών πως η δικαστική του περιπέτεια πρέπει να φτάσει …ως εδώ και να καταστεί αμετάκλητη η αθώωσή του από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που κατηγορείται ότι έστειλε στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, υποστηρίζει, μέσω του δικηγόρου του πως πρόκειται πια για μία τυπική διαδικασία με δεδομένη μάλιστα και την εισαγγελική πρόταση για την αθώωσή του. Άλλωστε, έχει ήδη δικαιωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια ενώ έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής, σχετικά με το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι όμως οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν είχε κρύψει εισοδήματα από την Εφορία και πως τα εμβάσματα προέρχονταν από τα χρήματα που έβγαλε τα προηγούμενα χρόνια, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση κατά του συγκεκριμένου βουλεύματος αλλά η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.
Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης