Κυνήγι μαγισσών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, 11:30


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης


Aποκαλύψεις οι οποίες παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές, απάνθρωπες εποχές, με φυλακίσεις χωρίς δίκη, με στρατόπεδα δουλείας (καταναγκαστικής εργασίας) και δολοφονίες αθώων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες της οργάνωσης «Falun Dafa».

Όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ «Free China: The courage to Believe» («Ελεύθερη Κίνα: Το κουράγιο να πιστεύεις»), το οποίο εδώ και λίγους μήνες προβάλλεται σε ιδιωτικούς χώρους σε όλο τον κόσμο, στις μέρες μας διεξάγεται ίσως ο μεγαλύτερος, ποσοτικά, διωγμός της ιστορίας, απέναντι σε ανθρώπους που το έγκλημά τους είναι η άσκηση της διαλογιστικής πρακτικής «Falun Dafa» (ή «Φάλουν Γκονγκ»). Πρόκειται για έναν τύπο διαλογισμού, που συνδυάζει αρχαίες κινεζικές φιλοσοφίες και άρχισε να διαδίδεται από το 1992 μέχρι το 1999, οπότε και οι 70 εκατομμύρια Κινέζοι που τον ασκούσαν ενημερώθηκαν ότι πλέον θεωρείται παράνομος…

Η διαλογιστική πρακτική Φάλουν Ντάφα έχει δεκάδες εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο 
Όσοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν αυτήν την τέχνη, η οποία τους προσέφερε, σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και επίσημες διαπιστώσεις, εσωτερική ηρεμία, ανάπτυξη, αλλά και καλύτερη υγεία, εκδιώχθηκαν με αγριότητα από το κομμουνιστικό καθεστώς, πολλοί φυλακίστηκαν και άλλοι… εξαφανίστηκαν, με τις καταγγελίες για εμπόριο οργάνων των κρατουμένων να ξεπερνούν τα σύνορα της Κίνας…

Στο φως καταγγελίες για εμπορία οργάνων 'κρατουμένων συνείδησης' από το κινέζικο κράτος

Τι ήταν αυτό που οδήγησε την κυβέρνηση της Κίνας να διεξαγάγει έναν τόσο ευρύ και άγριο διωγμό απέναντι σε ανθρώπους που… διαλογίζονταν ειρηνικά, με μια πρακτική της οποίας οι αξίες είναι η αλήθεια, η καλοσύνη και η ανεκτικότητα, χωρίς καμία απολύτως πολιτική χροιά αλλά και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση σε κανέναν;

Μα… το γεγονός ότι από το 1992 -οπότε και το καθεστώς δεν ενοχλήθηκε καθόλου από αυτήν τη νέα δημοφιλή τάση, καθώς σύμφωνα με επίσημες αναφορές «επιτυγχάνεται η δραστική μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, λόγω του μεγάλου αριθμού όσων ασκούν το Falun Dafa»- έως το 1999 οι φίλοι της πρακτικής ξεπέρασαν σε αριθμό τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος! Τότε, το καθεστώς έκανε πρόταση συνεργασίας (ουσιαστικά εκμετάλλευσης από τη μεριά της) προς τον ιδρυτή της πρακτικής, Λι Χονγκτζί, ο οποίος όμως αρνήθηκε πεισματικά τονίζοντας ότι η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το Falun Dafa.

Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να το ανεχτεί το καθεστώς, οπότε άρχισαν οι διώξεις, αλλά και οι αντιδράσεις, και στο εξωτερικό, για την απάνθρωπη πολιτική του κράτους...

Με απολυταρχικές πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές αντιμετωπίζει το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας τους φίλους του διαλογισμούΤο ντοκιμαντέρ «Free China: The courage to Believe» περιλαμβάνει τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων, οι οποίοι εξασκούσαν τη διαλογιστική πρακτική, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν αλλά κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό, από όπου δίνουν αγώνα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση στη χώρα τους. Σύμμαχός τους, το εθελοντικό δίκτυο NTD, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και ανταποκριτές σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο, το οποίο κατορθώνοντας να προσπεράσει το διαδικτυακό «τοίχος» (firewall) που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να λογοκρίνεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους πολίτες, μεταφέρει αδιαμεσολάβητες ειδήσεις στο εσωτερικό της Κίνας, σε μια προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου για μια σειρά ζητημάτων καταπίεσης και απολυταρχίας εκ μέρους του κράτους.

Η Τίνα Σοφού, Ελληνίδα γεννημένη στην Αυστραλία, είναι παρουσιάστρια ειδήσεων στο NTD και ασκεί το Falun Dafa τα τελευταία 10 χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην Αθήνα και μιλώντας στο zougla.gr παρουσιάζει τη μακάβρια αυτή κατάσταση, συνέπεια της σκληρής, μακρόχρονης απολυταρχίας, ενώ απευθύνει έκκληση για αφύπνιση σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις και η αυθαιρεσία του κινεζικού κράτους απέναντι στους ίδιους τους πολίτες του.


Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις διώξεις

Σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, με παράλληλη ενημέρωση του κόσμου και συλλογή υπογραφών, θα προβεί η «Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στη χώρα μας στις 18 και 19 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:


Εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ (Li Keqiang) στις 18 & 19 Ιουνίου στη χώρα μας, θέλουμε να ενημερώσουμε το ελληνικό κοινό για τις συνεχιζόμενες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα για τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, μιας αρχαίας γαλήνιας εξάσκησης για το σώμα και τον νου που συστήθηκε στο κοινό το 1992 και από το 1999 διώκεται βάναυσα και παράνομα από το κινεζικό καθεστώς. Οι αρχές της εξάσκησης είναι η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα, και η εξάσκηση δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Οι 2 βασικοί λόγοι της δίωξής της ήταν:

1) Η τεράστια δημοτικότητά της και μάλιστα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. 100 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν Φάλουν Γκονγκ μέχρι το 1999. Ανάμεσά τους 20 εκατομμύρια μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και πολλοί εξ αυτών αξιωματούχοι.

2) Τα θεαματικά αποτελέσματα της άσκησης που στήριξαν και βοήθησαν την αλλαγή τρόπου σκέψης για μια πιο ηθική ζωή με βάση τις 3 παραπάνω αρχές. Έτσι η ζωή των ανθρώπων άλλαζε προς το καλύτερο και μαζί η κοινωνία. Εκατομμύρια άνθρωποι και ανάμεσά τους πάρα πολλοί αξιωματούχοι με σημαντικές θέσεις σταμάτησαν να λένε ψέματα, να κλέβουν, να δωροδοκούνται και έπαψαν τις ανήθικες πρακτικές.

Όμως, μια εξουσία όπως αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θέλει έντιμους ανθρώπους, διότι ο έντιμος δεν ελέγχεται ούτε εκβιάζεται. Μόνο ο διεφθαρμένος ελέγχεται. Ο έντιμος άνθρωπος θα ακολουθήσει τη συνείδησή του. Όμως, όταν αυτό συμβαίνει όχι σε 2-3 ανθρώπους αλλά σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του κρατικού μηχανισμού, τότε αυτό πρέπει να ελεγχθεί, να περιοριστεί και τελικά να διωχθεί και να εξαλειφθεί με κάθε τρόπο.

Η δίωξη περιλαμβάνει παράνομες κρατήσεις, εγκλεισμό σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ξυλοδαρμούς, ψυχιατρική κακοποίηση, πλύση εγκεφάλου, ακραία σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια, μέχρι τη δολοφονία. Η πιο ακραία μορφή δίωξης που αποκαλύφθηκε το 2006 είναι η συστηματική καταναγκαστική αφαίρεση οργάνων σε στρατιωτικά νοσοκομεία από ζωντανούς φυλακισμένους συνείδησης και κυρίως από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

Με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας, Έλληνες ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ θα πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ώρα 18.00, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της οποίας θα εκτελέσουν τις 5 ασκήσεις της εξάσκησης και θα ενημερώσουν το ελληνικό κοινό με έντυπο υλικό. Επίσης, θα συλλέξουν υπογραφές ενάντια στη βίαιη αφαίρεση οργάνων και στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Τέλος, θα ακολουθήσει στον ίδιο τόπο καθιστική σιωπηλή διαμαρτυρία με κεριά.

Εικόνες από το ντοκιμαντέρ: «Free China: The courage to Believe» 

Οι ασκητές του Φάλουν Ντάφα ξεπέρασαν τα 70 εκατομμύρια στην Κίνα, μέχρι να απαγορεύτει. Υπολογίζεται ότι πολλοί συνεχίζουν να διαλογίζονται κρυφά
Η κυβέρνηση της Κίνας, φοβούμενη την αυξανόμενη δημοφιλία του που ξεπερνάει τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος, κηρύττει τον πόλεμο στο Φάλουν Ντάφα, αρχικά μέσω των ΜΜΕ
...και εν συνεχεία με την 'επιβολή της τάξης', σε όσους επιμένουν να διαλογίζονται ειρηνικά...
Αστυνομικές επιθέσεις και συλλήψεις σε χώρους διαλογισμού
Οι ασκητές του Φάλουν Ντάφα διώκονται συστηματικά

Οι 'αμετανόητοι' ασκητές οδηγούνται τελικά σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας
Εικόνες βγαλμένες από την φρίκη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Το 2014.
Η πρωταγωνίστρια του ντοκιμαντέρ, διηγείται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας
Οι κρατούμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα ώστε να παράγουν προϊόντα προς... εξαγωγή για να τονωθεί η οικονομία με... δωρεάν εργατικά κόστη
Έτσι οι τιμές των κάθε λογής κινέζικων προϊόντων γίνονται οι πιο 'ανταγωνιστικές'
Κούκλα 'Made in China'. Χωρίς να διευκρινίζεται που στην Κίνα και από ποιον...

Οι αναφορές για εμπορία οργάνων των κρατουμένων συνείδησης πληθαίνουν...
Ανεξάρτηοι δικηγόροι και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλουν τη φρίκη της εμπορίας οργάνων
Λήψη αίματος από ασκητές του Φάλουν Ντάφα, οι οποίοι προτιμώνται για τα... όργανά τους, λόγω καλής υγείας...
Η φρίκη των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης
Η αφαίρεση των οργάνων -που θα πουληθούν μετά συνήθως κάπου στη Δύση- γίνονται ενώ ο 'δότης' είναι ακόμα ζωντανός
Ημερομηνία φωτογραφίας, 2003. Όχι 1943...
Οι καταγγελίες φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο
...και η επίσημη απάντηση της κινέζικης κυβέρνησης στις κατηγορίες...

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για να σταματήσουν οι διώξεις
Ο επίλογος του ντοκιμαντέρ, καλεί σε αφύπνιση για να σωθούν οι εναπομείναντες κρατούμενοι συνείδησης


Διαβάστε ακόμη: Μια πόλη δύο κόσμοι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, 17:11