Τις διακοπές του στη χώρα μας, συνεχίζει ο Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των Λος Άντζελες Λέικερς, ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών στο ΝΒΑ και από τους πλέον αναγνωρίσιμους αθλητές στην υφήλιο. Ο Μάτζικ πραγματικά λατρεύει τη χώρα μας και μαζί με τη σύζυγό του Κούκι και την παρέα τους, την επιλέγει σχεδόν σε ετήσια βάση για τις διακοπές του.

Αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο πρεσβευτή που θα μπορούσε να έχει ο ελληνικός τουρισμός παγκοσμίως, καθώς τις διαδοχικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι, βλέποντας τις ομορφιές της Ελλάδας και τα αρχαία μνημεία. Παράλληλα λαμβάνουν πληροφορίες για την ιστορία της χώρας από τα αρχαία χρόνια, καθώς ο Μάτζικ δεν περιορίζεται απλά στις φωτογραφίες αλλά φροντίζει να συνοδεύει με αρκετά λόγια, τα μέρη που επισκέπτεται, εξυμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας, τον πολιτισμό της, το φαγητό αλλά και την ελληνική φιλοξενία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά λοιπόν, από τις αναρτήσεις που έκανε από τη Σαντορίνη, ακολούθησαν αρκετές ακόμη από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο, τον ισθμό της Κορίνθου, και τα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. 

Ειδικότερα, για την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, έγραψε πως είχε μια εμπειρία που άλλαξε όλη του τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σήμερα είχα μια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου γεμάτη με τόση βιβλική ιστορία. Επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη των Αθηνών, μια οχυρή ακρόπολη που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με τέσσερις Ναούς. Είδαμε ιστορικά ορόσημα συμπεριλαμβανομένου του Παρθενώνα αφιερωμένου στην Παρθένο Αθηνά το 447 π.Χ. 

Τα Προπύλαια, ο ναός της Αθηνάς Νίκης που χτίστηκε το 431 π.Χ., ο Ναός των Κοριτσιών (Ερέχθειο) και το Ωδείο Ηρώδου που χτίστηκε το 174 μ.Χ.

 

Πολλά από τα αρχικά κτίρια της Ακρόπολης καταστράφηκαν ή επαναχρησιμοποιήθηκαν. Μετά τον Χριστιανισμό της Ρώμης τον 6ο αιώνα μ.Χ. πολλοί ναοί της Ακρόπολης έγιναν χριστιανικές εκκλησίες. Ήταν εντυπωσιακό να μάθουμε για την ιστορία της πόλης και να κερδίσουμε τόσο πολύ βιβλικό πλαίσιο!

Η Κούκι και εγώ στη Διώρυγα της Κορίνθου. Με μήκος 4 μίλια, ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1890 συνδέοντας τον Κορινθιακό κόλπο στο Ιόνιο Πέλαγος με τον Σαρωνικό στο Αιγαίο Πέλαγος! 

 Διασκεδάζοντας στη Μεσόγειο Θάλασσα!

Απολαύσαμε ένα όμορφο δείπνο χθες το βράδυ στην Ψαροταβέρνα Κόμης στη Ζάκυνθο, στην Ελλάδα με τους φίλους μας Richard και Tina Lawson, Simone και Todd Smith, LaTanya και Sam Jackson και Vicki και John Palmer!

Από τον πολιτισμό, την ιστορία και το φαγητό, όλα ήταν εξαιρετικά! Ο κόσμος υποδέχτηκε την Κούκι, εμένα και τους φίλους μας με ανοιχτές αγκάλες.

Είχα την τιμή και τη χαρά να λάβω ένα αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με καλωσόρισε στη χώρα και είδε πώς ήταν η επίσκεψή μου μέχρι στιγμής. Είπα στον Πρωθυπουργό ότι ήταν καταπληκτικό και η ζωή μου άλλαξε!

Λάτρεψα το όμορφο νησί του Σκορπιού!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης