Τα περίπτερα της έκθεσης της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η ενίσχυση της κτηνοτροφίας με επενδύσεις αλλά και νέες μεθόδους ανάπτυξης αποτελούν τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» επεσήμανε στην ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία βουλευτών της Χαλκιδικής, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στους αγρότες η επιδότηση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου, ενώ η πρώτη προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης θα δοθεί εντός του Οκτωβρίου και η δεύτερη το Δεκέμβριο.

Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι τα σχέδια βελτίωσης που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους πρόκειται να εγκριθούν άμεσα, μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας παρουσίασε για πρώτη φορά δύο νέα πιάτα – Σαλάτα Γαλάτιστας και Γιουβέτσι Γαλάτιστας – τα οποία δημιούργησαν καταξιωμένοι σεφ, ειδικά για την Γιορτή, χρησιμοποιώντας εξολοκλήρου τοπικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι τα δύο νέα πιάτα να προωθηθούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να δώσουν ώθηση στα τοπικά προϊόντα της συγκεκριμένης περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης