«Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος με αφορμή την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχετικό μέτρο.

Όπως τονίζει, «η κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία. Σ’ αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιστοίχιση της Εκτελεστικής Εξουσίας με το Σύνταγμα πρέπει να γίνεται με σαφήνεια και δεν πρέπει νομοθετικές διατάξεις να χρησιμοποιούνται προκειμένου να κάμπτονται -διά της πολιτικής επιστράτευσης- οι κοινωνικοί αγώνες και να “κουρελιάζεται” με τον τρόπο αυτό το Σύνταγμα» υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και προσθέτει ότι «ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για την προάσπιση ενός πολύτιμου κοινωνικού αγαθού, για την αποτροπή και ακύρωση των επικίνδυνων κυβερνητικών αποφάσεων που οδηγούν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Τέλος, η ΓΣΕΕ δεσμεύεται πως θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, διότι «η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης