Εννέα θανατηφόρες σφαίρες σε ζωτικά σημεία δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Σταυρούλα Παπαδόδημα, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι και μία στον λαιμό. Καθεμία από αυτές ήταν θανατηφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει, οι δύο δολοφόνοι αιφνιδίασαν τον δημοσιογράφο, ο οποίος, ωστόσο, τους αντιλήφθηκε και επιχείρησε να τους αποφύγει. Κινήθηκε προς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να προστατευτεί και να μην έχει στραμμένη την πλάτη προς αυτούς. Με μία ενστικτώδη κίνηση άπλωσε το χέρι του και δέχτηκε σφαίρα στην παλάμη.

Ο δημοσιογράφος, με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, δέχτηκε δύο σφαίρες στα πλάγια του κεφαλιού και όχι στο πίσω μέρος του, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος και ότι ο δεύτερος από αυτούς τους πυροβολισμούς ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, η χαριστική βολή.

Επιπλέον, το είδος των τραυμάτων στο σώμα του δείχνει ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έσκυψε για να αποφύγει τους συνεχόμενους πυροβολισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές

Το πρωί στο αρχηγείο της Αστυνομίας κλήθηκαν οι επικεφαλής νευραλγικών υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής για να συντονιστούν οι έρευνες που αφορούν τους εκτελεστές του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη συμμετέχουν αξιωματικοί των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών, αλλά και άλλων υπηρεσιών. «Στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ χτυπήθηκε ένας θεσμός και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από ένα οργανωμένο κράτος» έλεγε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, διευρύνεται ο κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία. Οι Αρχές εξετάζουν, εκτός από μέρος των ρεπορτάζ του, και άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό του περιβάλλον, με σκοπό να βοηθήσουν τις έρευνες. Εν τω μεταξύ, κατάθεση αναμένεται να δώσει και ο δικηγόρος του δημοσιογράφου προκειμένου να ανασυρθούν στην επιφάνεια τυχόν περιστατικά ή αναφορές που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν όλες τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι κινήθηκαν με ένα σκούτερ μάρκας Beverly, σκούρου χρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν υλικό λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής, αφού οι δράστες, μετά τη δολοφονία, άφησαν σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο το σκούτερ, επιβιβάστηκαν σε όχημα και συνέχισαν τη διαδρομή τους.

Την ίδια στιγμή όμως κρατούν επτασφράγιστο μυστικό αν το σκούρο μηχανάκι με τους δύο δράστες κατέληξε στην παραλιακή λεωφόρο ή στην Αγίου Δημητρίου. Επίσης, από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν δηλαδή έγινε η δολοφονία, έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές καμένα μηχανάκια, ίδιου τύπου, αλλά διαφορετικού μοντέλου. Η έρευνα συνεχίζεται και οι αστυνομικοί έχουν ανοίξει και τους φακέλους με τα κλεμμένα σκούτερ τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των οποίων είναι διψήφιος.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί, έχοντας σαν σταθερό σημείο το παρκάκι όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός συντάκτης, ανοίγουν όλο και περισσότερο την ακτίνα όπου αναζητούν οπτικό υλικό προκειμένου να εντοπίσουν το Beverly και ίσως κάποιο λάθος των εκτελεστών. «Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε δει την πινακίδα της μοτοσικλέτας, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά δεν έχουμε δει και όλο το υλικό από τις κάμερες» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Μία νέα πληροφορία αναφέρει ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ για να διαπιστώσουν εάν έχει τοποθετηθεί GPS tracker, με το οποίο οι δράστες παρακολουθούσαν για μέρες το θύμα τους.

 

 

Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον Γιώργο Καραϊβάζ, όπως ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα από αυτά τα αντικείμενα οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν κλήσεις, μηνύματα και e-mail, όπως και δημοσιεύματα υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε ο ίδιος.

 

Επαγγελματίες δολοφόνοι

Η μεθοδολογία και ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ δείχνουν επαγγελματίες δολοφόνους, εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ., που κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου», καλούνται να ενώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και να ανακαλύψουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό για να εκτελέσουν το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» και, εν αντιθέσει με τον ηθικό αυτουργό, να μη γνώριζαν ποιο είναι το θύμα τους. Ίσως οι δράστες να διέφυγαν αμέσως προς άλλη χώρα για να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους. Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, λένε αστυνομικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε άλλη παράνομη ή εγκληματική ενέργεια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης