Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης

Ο κυκλώνας «Ιανός» έχει φτάσει στην Ελλάδα και σιγά σιγά αρχίζουν να εντείνονται τα φαινόμενα κακοκαιρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Κατάκολο, το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου στις 18:30, οι άνεμοι και οι βροχές άρχισαν να αποκτούν ένταση, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες μέσω της κάμερας του απεσταλμένου της Ζούγκλας. Τα φαινόμενα συνεχίζονται και οι αρμόδιες Αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς τα ξημερώματα αναμένεται επιδείνωση. 

Δείτε εικόνα από τη διαδρομή Πύργος-Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο μέσα από την κάμερα της Ζούγκλας

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Κουρούτα Ηλείας που κατέγραψε η Ζούγκλα το πρωί της Παρασκευής:

 

 

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε η Ζούγκλα στο Κατάκολο Ηλείας, την Πέμπτη:

 

 

 

Μήνυμα του 112 στην περιοχή της Ηλείας

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:55, ώστε να τους προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενδέχεται να φέρει μαζί της η κακοκαιρία «Ιανός», η οποία αναμένεται να χτυπήσει πιο έντονα τα ξημερώματα στην περιοχή. 

Μέσω του μηνύματος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τον κόσμο για την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή και παροτρύνει τους κατοίκους να αποφύγουν υπόγεια, ημιυπόγεια και γενικότερα σημεία που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν. 

Δείτε το σχετικό μήνυμα του 112:

 

Σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τον Πύργο Ηλείας, ο απεσταλμένος της Ζούγκλας κατέγραψε τις πρώτες εικόνες των φαινομένων στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης, όπως θα δείτε παρακάτω σε βίντεο και φωτογραφίες, όπου ξεκίνησε η βροχόπτωση από νωρίς και ο άνεμος άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερη ένταση, αν και για την ώρα δεν κρίνεται επικίνδυνος. 

Υπάρχουν φόβοι πως όσο περνά η ώρα τα φαινόμενα θα εντείνονται και έτσι οι Αρχές και οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή. Μάλιστα, ο Δήμος Πύργου έχει επιστρατεύσει μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά που, με βάση την παρελθοντική εικόνα, θεωρούνται πιθανά σημεία για εμφάνιση πλημμύρας. Επίσης έχουν βγάλει μηχανήματα και ιδιώτες της περιοχής για να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του απεσταλμένου της Ζούγκλας στην Ηλεία, στον δρόμο για τον Πύργο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης