Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας προσπαθεί ένας πολίτης, ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να χρωστάει στο κράτος τέλη κυκλοφορίας για οχήματα τα οποία είχε μεταβιβάσει προ ετών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον κ. Κυριάκο Μπαρδή, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ εφορίας και Υπουργείου Συγκοινωνιών παλεύοντας να αποδείξει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν γίνεται, εκ νόμου, να οφείλουν τέλη κυκλοφορίας οχήματα που έχουν ήδη μεταβιβαστεί.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Μπαρδής στην κάμερα του zougla.gr, η περιπέτειά του ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν στο σπίτι του έφθασε μία ατομική ειδοποίηση, η οποία τον ενημέρωνε ότι χρωστά στην εφορία τέλη κυκλοφορίας ύψους 450 ευρώ!

«Το 2014 και το 2016, με εξουσιοδότηση, πούλησα δύο αυτοκίνητα που ανήκαν στον γιο μου. Τον Ιούνιο μου ήρθε η ειδοποίηση για το χρέος. Πήγα στην εφορία Αχαρνών-Μενιδίου και είδα ότι το ένα από αυτά όφειλε τέλη. Όμως, ο νόμος λέει ότι δεν γίνεται ένα όχημα να μεταβιβαστεί χωρίς πριν να πληρωθούν όλα τα τέλη που οφείλει. Μάλιστα, μου είπαν ότι βρέθηκε και άλλο όχημα να χρωστά τέλη κυκλοφορίας. Αναφέρθηκα στον νόμο και τους είπα ότι αυτό δεν γίνεται, αφού τα αυτοκίνητα τα έχω μεταβιβάσει. Τότε ήρθε η προϊσταμένη και μου ζήτησε εξηγήσεις. Παραπονέθηκα και τότε εκείνη με απείλησε ότι ”θα βρει τον φάκελο μου και θα μου δείξει”» περιγράφει στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού κατάλαβε ότι στην εφορία δεν πρόκειται να βγάλει άκρη, ο κ. Μπαρδής πήγε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, όπου και εξέθεσε το πρόβλημά του. Μάλιστα, από το υπουργείο πήρε και ένα έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι το ένα από τα οχήματα τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν σε ακινησία. Πήγε εκ νέου στην εφορία και προσκόμισε το εν λόγω έγγραφο, αλλά εις μάτην! Η προϊσταμένη δεν το έκανε δεκτό.

Απελπισμένος καθώς ήταν, κάλεσε τη Διεύθυνση Οικονομικών του ΥΠΟΙΚ και έκλεισε μία συνάντηση με έναν συνεργάτη της τότε υφυπουργού κυρίας Κ. Παπανάτσιου. Ο συνεργάτης της υφυπουργού τον βοήθησε, όπως λέει, να κάνει μία αίτηση με την οποία ζητούσε τη διαγραφή των χρεών. Πήρε το έγγραφο και τη… διαβεβαίωση πως πλέον η περιπέτειά του θα τελείωνε και πήγε και πάλι στην εφορία. Και πάλι όμως η έφορος είχε διαφορετική άποψη. Τότε, μην έχοντας άλλη επιλογή, μετέβη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου υπέβαλε νέα καταγγελία εκθέτοντας το πρόβλημά του. Λύση ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί. Ο πολίτης εξακολουθεί να χρωστά και να είναι μετέωρος μεταξύ του Άννα (εφορία) και του Καϊάφα (Υπουργείο Συγκοινωνιών).

Δείτε πώς ο κ. Μπαρδής περιγράφει την περιπέτειά του στο zougla.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης