Η καταστροφή του περιβάλλοντος από την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες τραυματισμένα ζώα κινητοποίησαν τον Δήμο Βριλησσίων. Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι τραγικές κι έτσι η δημοτική Αρχή ήρθε σε συνεννόηση με φιλοζωικό σωματείο των Μεγάρων (ΑΝΙΜΑ), που δραστηριοποιείται έντονα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά είναι αδύνατον να σηκώσει μόνο του το βάρος. Η έκταση που πρέπει να καλυφθεί για την περίθαλψη των ζώων είναι πολύ μεγάλη, αλλά και τα έξοδα τεράστια, οπότε ο δήμος των βορείων προαστίων αποφάσισε να συμβάλει και να κινητοποιήσει την εθελοντική δράση.

Όπως ανακοίνωσε, οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη και την περιποίηση των τραυματισμένων ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές. Αυτά τα είδη είναι γάζες και επίδεσμοι, φυσικοί οροί, οροί ματιών, κρέμες εγκαυμάτων, πετσέτες και σεντόνια, ξηρά τροφή και νερά, τα οποία όποιος επιθυμεί, μπορεί μέχρι και την Παρασκευή (28/5) να τα προσφέρει στο ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62), από τις 7 π.μ. έως και τις 4.30 μ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια εβδομάδα αλληλεγγύης, γιατί θεωρήσαμε πως η δράση αυτή είναι και πολιτισμός και αγάπη για τα ζώα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρασκευή Αρσένη-Λάμπρου και συνεχίζει: «Κάνουμε έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, επιδέσμους, κρέμες κ.ά., ώστε να τα στείλουμε στη φιλοζωική οργάνωση, καθώς είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει μόνη της. Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια. Χιλιάδες ζώα, σκύλοι, ελάφια, αλεπούδες κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα και δεν είναι και εύκολο τώρα να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση».

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή, η αντιδήμαρχος Βριλησσίων σημειώνει: «Ο δήμος μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω σε αυτά τα ζητήματα και σπεύδει πάντα προς βοήθεια. Το έκανε πρώτα απ’ όλα για τους ανθρώπους, καθώς έσπευσε να συμβάλει στα Ψαχνά, στο Μάτι, παντού. Τώρα υπάρχει αυτή η καταστροφή στα Γεράνεια όρη, όπου, πέρα από το φυσικό περιβάλλον, έχει πληγεί και ο ζωικός κόσμος. Τα τραυματισμένα ζώα πραγματικά βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τα ζώα δίνουν αγάπη και δεν ζητάνε τίποτα, μόνο φροντίδα. Έτσι κι εμείς το νιώσαμε ως υποχρέωσή μας».

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και το επιβεβαιώνει αυτό η κα. Αρσένη-Λάμπρου λέγοντας: «Οι Βριλησσιώτες είναι φιλόζωοι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα ζητήματα. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα που κάναμε και την Παρασκευή θα τα πάμε εμείς να τα παραδώσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης