Τα εγκαίνια ενός Κοινωνικού Εστιατορίου πραγματοποίησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, Γαβριήλ.

Ο χώρος βρίσκεται στη συνοικία των Απομάχων, η προετοιμασία του έγινε από τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε συνεργασία με στελέχη της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ και αποκτά ιδιαίτερη σημασία την εποχή της πανδημίας και των ιδιαιτεροτήτων που έχει επιβάλλει στην καθημερινότητα των πολιτών, τόσο στον υγειονομικό τομέα όσο και στον οικονομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί τα λόγια σε τέτοιες εκδηλώσεις εγκαινίων κοινωνικών δομών πολλές φορές να ακούγονται κοινότοπα, αλλά τόσο για εμένα όσο και για τα στελέχη της δημοτικής μας Αρχής είναι μία ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε όλοι μας πλέον πολύ καλά, πως τους τελευταίους 18-20 μήνες βιώνουμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη συγκυρία, μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που όπως όλες οι κρίσεις αγγίζει στο πρώτο της τουλάχιστον στάδιο, περισσότερο τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Ταυτόχρονα όμως αυτή η κρίση αποτελεί και μια πρόκληση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Αυτό θεωρώ πως κάνουμε κι εμείς σήμερα».

Και ο κ. Βούρος κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει η δέσμευσή μας πράξη, την πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ανθή Παπακώστα για όλες τις προσπάθειες της στη δημιουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, αλλά και συνολικά για τη δουλειά της στον συγκεκριμένο τομέα δράσης που επόπτευσε για περίπου 18 μήνες, τον νέο αντιδήμαρχο Σπύρο Μπερδέση, που πήρε την σκυτάλη εδώ και λίγες ημέρες και καλείται να συνεχίσει και να διευρύνει αυτό το σημαντικό έργο, αλλά και όλους όσοι θα εργάζονται από εδώ και μπρος για να λειτουργεί αυτή η δομή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης