Το άνοιγμα των εκκλησιών ζητεί σε συμφωνία με την Ιερά Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο αρχιεπίσκοπος σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Παδείας, ζητεί στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων να ανοίξουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς το ταχύτερο δυνατό και με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι, η Ιερά Σύνοδος εμφανίζεται ενοχλημένη, από την κινητή συναυλία που αφέθηκε να περιδιαβαίνει στους δρόμους της Αθήνας, εν αντιθέσει με την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου, ή τις κλειστές θύρες των εκκλησιών τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι στο σχετικό ζήτημα, έντονη ήταν η ανίδραση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου, που από το κυριακάτικο κήρυγμά του, τόνισε πως δεν γίνεται να υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε πως από σήμερα θα ανοίξει την Εκκλησία: «Είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, στην επιστολή του ο κ. Ιερωνυμος, που σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, είναι γραμμένη σε ήπιους τόνους, ζητεί στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν και οι Ναοί στους πιστούς.

Μάλιστα, για λόγους προφύλαξης από την διασπορά του κορωνοϊού, προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε Ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών κλπ.

Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο άνοιγμα των Ναών, αφού πρώτα συμβουλευτεί τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε για αργότερα ίσως και τον Ιούνιο το άνοιγμα των Εκκλησιών, λόγω του φόβου διασποράς του ιού, επειδή στους Ναούς συρρέουν κυρίως άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης