ΠΚ

Ο κ. Αλέξης Κούγιας είναι φορτικά πληθωρικός. Εννοεί να βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σαν κακομαθημένος νεαρός στην εφηβεία μόνον που αισίως έχει κλείσει τα 70 του χρόνια και βρίσκεται στο κατώφλι του γήρατος. Μυαλό δεν έβαλε ωστόσο. Κάποτε πηδούσε μάντρες ή έτρωγε τακουνιές από την πρώην σύζυγό του περιφερόμενος από τηλεοπτική κάμερα σε τηλεοπτικό φακό με αιμόφυρτο το μέτωπό του. Πάλι μυαλό δεν έβαλε όταν η κόντρα του με τον Λάκη Λαζόπουλο κατέληξε σε μία κοινωνία η οποία γελούσε υστερικά με τα παθήματα του ποινικολόγου, τον οποίο ο Λάκης απεκάλεσε τότε «κοντό». Ο «καλύτερος δικηγόρος της χώρας» (κατά προσωπική του δήλωση), είχε τότε υποστηρίξει δημόσια πώς το μπόι του ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ύψος του 1,79.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσφατη ανάληψη -εκ μέρους του- της εκπροσώπησης του Δημήτρη Λιγνάδη, ήταν κάτι σαν θείο δώρο. Του επιτρέπει να επανακάμψει στον αγαπημένο του στίβο, που εκτείνεται από τον πυρήνα του Lifestyle έως την περίμετρο της Παραπολιτικής. Αυτός είναι ο κόσμος του Αλέξη Κούγια. Επιπλέει διότι το ειδικό του βάρος τού το επιτρέπει. Ξέρει πολύ καλά -διότι διαθέτει ένστικτο αυτοσυντήρησης- από τι υλικά είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι που επιπλέουν.

Η υπόθεση Λιγνάδη τού επέτρεψε να πρωταγωνιστήσει για άλλη μία φορά σε αυτόν τον απίστευτο κόσμο της ελαφρότητας. Άρχισε να οδοιπορεί από τηλεοπτικό πάνελ σε τηλεοπτική εκπομπή. Είναι επαγγελματίας, βλέπετε. Αποφάσισε πώς αυτήν τη φορά θα το παίξει «σκληρό αντράκι» με το να κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα του παρουσιαστή ή της παρουσιάστριας και παίζοντας θέατρο σκιών. Μόνον που ο Καραγκιόζης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον αφήσει κανείς στα χέρια του Κούγια.

Ο ποινικολόγος εξαντλείται στην καλλιέργεια δημοσίων σχέσεων. Αδιαφορεί πλήρως για το αποτέλεσμα της όποιας δίκης στην οποία συμμετέχει. Παλεύει για τη δημοσιότητα, η οποία εγγυάται την αμοιβή του. Ναι. Είναι ακριβός. Κάποιοι, βλέπετε, χρειάζονται πάντα έναν αυτάρεσκο αρλεκίνο στον κύκλο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Κούγιας τα έβαλε τηλεοπτικώς με την Κατερίνα Καινούργιου, η οποία παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή στο OPEN. Προσπάθησε να τη μειώσει και να την απαξιώσει με τον γνωστό σεξισμό που μονίμως τον διακρίνει .Σεξιστής και ομοφοβικός, και μάλιστα παγίως.  Κάτι θα είχε να πει ο Φρόιντ για την περίπτωση του. Δεν μπορεί.

Λίγες ώρες αργότερα, αντιλαμβανόμενος την ανοησία του «αναθεώρησε» και έστειλε επιστολή στην Κατερίνα Καινούργιου, ισχυριζόμενος πώς «δεν εννοούσε αυτήν την παρουσιάστρια αλλά κάποια άλλη», προφανώς ψευδόμενος αφού η συγκεκριμένη είναι και η μοναδική παρουσιάστρια του καναλιού στη συγκεκριμένη ζώνη. Σε αυτήν τη λακωνική επιστολή του ο Αλέξης Κούγιας βρίσκει τον χώρο και τον τρόπο να εκφράσει τον σαρκασμό και την ειρωνεία που μονίμως τον χαρακτηρίζει. Δείτε την σύντομη επιστολή του Αλέξη Κούγια προς την Κατερίνα Καινούργιου: «Ειλικρινά και χωρίς καμία αίσθηση χιούμορ ή ειρωνείας, δεν αναφερόμουν σ’ εσάς στο δελτίο τύπου που εξέδωσα. Σε άλλη κυρία-παρουσιάστρια αναφερόμουν. Εάν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, λυπάμαι πολύ».

Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος Πυρηνική Φυσική για να ερμηνεύσει τις απλοϊκές -άλλωστε- σκέψεις του ποινικολόγου. Ο ίδιος, όμως, δείχνει πως δεν έχει ακόμη βαρεθεί να ερμηνεύει  εδώ και δεκαετίες τον ίδιο ακριβώς ρόλο, στο ίδιο έργο, με την ίδια σκηνοθεσία και περίπου τους ίδιους διαλόγους. Πολύ βαρετό,  πράγματι.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης