Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν τον 38χρονο Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, το όνομα του οποίου συγκαταλέγεται στον φάκελο που κρατά στα χέρια της η Ασφάλεια Αττικής και αφορά 230 σελίδες για μέλη που πουλούσαν προστασία στον κόσμο της νύχτας.

Στον κόσμο της «νύχτας» ο 38χρονος που απεικονίζεται στη φωτογραφία ήταν γνωστός ως «Μαύρος» και «Γύφτος». Με αυτά τα παρατσούκλια τον είχαν συμπεριλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών σε μια δικογραφία-μαμούθ που σχημάτισαν το 2015 για «προστασία» σε δεκάδες μαγαζιά σε όλη την Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο «από το 2014 συμμετείχε σε μια από τις τρεις ομάδες ατόμων που απειλούσαν και εκβίαζαν επιχειρηματίες, σε 70 καταστήματα σε όλη την Αττική, απαιτώντας διάφορα χρηματικά ποσά». Όμως δεν είχαν μόνο τα νυχτερινά μαγαζιά σαν «πεδίο δράσης».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία, «ορισμένα από τα μέλη προέβαιναν σε καθημερινή βάση στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. Οι οργανώσεις συνεργάζονταν μεταξύ τους, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία… Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν καμία επαγγελματική δραστηριότητα, ήταν σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις, ιδιαίτερα βίαιοι και χτυπούσαν με σιδερογροθιές, ακόμα και για ασήμαντους λόγους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης