Τους φακέλους με μέλη παλιότερων συμμοριών με ειδίκευση στην ανατίναξη Αυτόματων Μηχανημάτων Ανάληψης έχουν ανοίξει από τα ξημερώματα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την έκρηξη που σημειώθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιον που αποφυλακίστηκε πρόσφατα και αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο χώρο.  

Οι τρεις ντυμένοι γιατροί που φορούσαν χειρουργικές μάσκες δεν προκάλεσαν εντύπωση στον φύλακα του νοσοκομείου στις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα. Όλα όμως άλλαξαν όταν του έβγαλαν ένα όπλο και τον ακινητοποίησαν. Με περίσσιο θράσος πλησίασαν το ΑΤΜ και τοποθέτησαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο αργότερα όλο το νοσοκομείο «σηκώθηκε στο πόδι» από τον δυνατό θόρυβο. Οι δράστες είχαν βάλει στόχο να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα αλλά τελικά το ΑΤΜ αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι» και δεν άνοιξε. Ωστόσο, προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του νοσοκομείου χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «γιατροί» έφυγαν γρήγορα γρήγορα και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής πριν φτάσει η αστυνομία. Στελέχη του Τμήματος διαρρηκτών αλλά και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεργάζονται προκειμένου να εξετάσουν και την παραμικρή πιθανότητα οι «γιατροί» να σχετίζονται με την έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου που είχε γίνει λίγη ώρα νωρίτερα. «Εξετάζουμε όλα τα στοιχεία για να δούμε αν υπάρχει σύνδεση καθώς τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ικανή επιχειρησιακά ομάδα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε σε αυτό το στάδιο της έρευνας» λέει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.  

Υλικό από κάμερες και τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού είναι ήδη στο «μικροσκόπιο» των αρχών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης