Μέσα από μία επιστολή τους, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, εκφράζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία και ζητούν να ενισχυθεί το εργατικό προσωπικό έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με συνέπεια στα καθήκοντά τους. Μεταξύ άλλων, ζητούν μόνιμη εργασία καθώς «όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εποπτείας ΑΣΕΠ, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία…».

Διαβάστε την επιστολή των εργαζομένων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής εργαζόμαστε στο χώρο της υγείας με συνεχείς συμβάσεις από δύο έως και πέντε χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με δίκαιο αίτημα μας την μετατροπή των συμβάσεων μας σε Αορίστου.

»Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή υπηρετούν σύνολο 366 άτομα (πλην ιατρών) από τα οποία τα 124, εργάζονται ως συμβασιούχοι λοιπού επικουρικού προσωπικού και επιπλέον 20 άτομα από το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στον τομέα της υγείας. Η αντιστοιχία των συμβασιούχων με τους μόνιμους αγγίζει σε ποσοστό 40% της δύναμης του νοσοκομείου Χαλκιδικής.

»Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου είναι πολλές και με γνώμονα ότι κάθε χρόνο αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης μεγάλος αριθμός προσωπικού τα προβλήματα θα επιτείνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η αναστολή εργασίας κάποιων συναδέλφων λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολίου έχει αποδυναμώσει και έχει γεμίσει με περισσότερα κενά το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

»Στις 31/10/2021 λήγει ή παράταση των συμβάσεων περίπου 40 συναδέλφων επικουρικού προσωπικού.

»Ήμασταν εδώ πριν τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής μας και των οικογενειών μας στηρίζοντας όλο αυτό το διάστημα το δύσκολο έργο της κυβέρνησης.

»Για αυτό απαιτούμε την πολιτική λύση για μόνιμη εργασία και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργεία του. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εποπτείας ΑΣΕΠ, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, κανένας δεν περισσεύει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

»Με σύμμαχο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και τον Ιατρικό σύλλογο, καθώς και σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων στέλνουμε ηχηρό και προειδοποιητικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί προτεραιότητα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης