Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Καμία απόφαση για μετατροπή επιπλέον χώρου σε κλινική για κορωνοϊό»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021, 13:36
Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Καμία απόφαση για μετατροπή επιπλέον χώρου σε κλινική για κορωνοϊό»

Δεν υπάρχει απόφαση για μετατροπή επιπλέον χώρου σε κλινική Covid-19, στο νοσοκομείο Χαλκίδας ούτε γιατρός, θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, κ. Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη.

Σε επικοινωνία που ήρθε το zougla.gr με την διεύθυνση του νοσοκομείου, ο κ. Χατζημαργαρίτης διέψευσε ότι το νοσοκομείο Χαλκίδας θα μετατρέψει επιπλέον πτέρυγα σε χώρο για υποδοχή κρουσμάτων Covid- 19 και πρόσθεσε ότι κανένας γιατρός δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό, έως αυτή τη στιγμή. «Από τις 6 Νοεμβρίου έχει μετατραπεί ανεξάρτητος χώρος του νοσοκομείου σε πτέρυγα για Covid-19. Έχουμε τη δυνατότητα να περιθάλψουμε 30 άτομα με κορωνοϊό, όπου ήδη η κάλυψη φτάνει το 27%. Στην ΜΕΘ Covid έχουμε 10 κλίνες, εκ των οποίων μόνο τέσσερις είναι ελεύθερες». 

Στην αίθουσα Covid-19  υπάρχουν 6 γιατροί και 15 νοσηλευτές ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 εργάζονται 8 γιατροί και 24 νοσηλευτές οι οποίοι παλεύουν για να κρατήσουν στη ζωή τους βαριά νοσούντες από κορωνοϊό.

Σχετικά με την πληροφορία ότι πτέρυγα του νοσοκομείου που προοριζόταν για ψυχιατρικά περιστατικά θα μετατραπεί σε αίθουσα για κορωνοϊό είπε ότι: «Ουδέποτε υπήρχε αυτή η πρόταση, ούτε υπάρχουν τέτοια περιστατικά στο νοσοκομείο μας».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021, 13:36