Τουλάχιστον δέκα νοσηλευόμενοι υποβλήθηκαν στην σωματική και ψυχολογική προετοιμασία για να χειρουργηθούν χθες το πρωί κι ενώ περίμεναν τον τραυματιοφορέα να τους μεταφέρει στα χειρουργεία, τους ανακοινώθηκε η αναβολή της επέμβασης! Αιτία;

Η ομαδική αναρρωτική άδεια 4 νοσηλευτριών του τμήματος που εδώ και χρόνια υποφέρει από έλλειψη προσωπικού. Το γεγονός ξεσήκωσε τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που είχαν προετοιμαστεί για το χειρουργείο και τελικά μπήκαν εκ νέου σε αναμονή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έστειλε αμέσως γιατρό στα σπίτια των 4 νοσηλευτριών για να διαπιστώσει αν όντως ήσαν ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διοικητής Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε πως θα προχωρήσει σε ανακατανομή του προσωπικού για να μην ταλαιπωρούνται ασθενείς. Το Νοσοκομείο διαθέτει 13 χειρουργικές αίθουσες από τις οποίες λειτουργούν οι 8. Απαιτούνται άλλα 20 άτομα για τα χειρουργεία και 12 για το αναισθησιολογικό τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων δεν έχει πάρει ούτε μία άδεια τα τελευταία δύο χρόνια. Η πλειοψηφία εμφανίζει το σύνδρομο της Εργασιακής Εξουθένωσης γνωστό και ως Burn Out. Σύνδρομο με έντονα σωματικά συμπτώματα όπως κόπωση, πόνοι στην πλάτη, διαταραχές στον ύπνο καρδιαγγειακές παθήσεις και ημικρανίες.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης