Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Άγνωστοι κατέστρεψαν τους σωλήνες παροχής οξυγόνου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 07:57
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Άγνωστοι κατέστρεψαν τους σωλήνες παροχής οξυγόνου

Βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου προκάλεσαν άγνωστοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να κλέψουν χάλκινους σωλήνες που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο, με συνέπεια να θέσουν για δύο ώρες σε κίνδυνο την ομαλή νοσηλεία των ασθενών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν το σύρμα του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση. Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλεία με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές, για την αναρρόφηση των μετρήσεών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης επιβεβαιώνει στο thesstoday.gr την απόπειρα καταστροφής στους σωλήνες χαλκού του νοσοκομείου, ωστόσο, εξηγεί ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα.

«Όντως προσπάθησαν να πάρουν ενδεχομένως τους χάλκινους σωλήνες, είτε του οξυγόνου είτε του Vacuum για τις αναρροφήσεις. Το οξυγόνο δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα, αλλά η τάση του Vacuum “έπεσε” για δύο ώρες, με τη βλάβη να αποκαθίσταται άμεσα», τόνισε ο κ. Τουχτίδης, υπογραμμίζοντας ότι το δίωρο της βλάβης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά. «Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups στις κλινικές, μεταφέροντας ηλεκτρικές αναρροφήσεις -που έχουμε προμηθευτεί από πολύ νωρίτερα- στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ακριβώς για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τουχτίδης.

Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν στο thesstoday.gr ότι για το συμβάν βανδαλισμού στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 07:58