Την επαγγελματική υποβάθμιση νοσηλεύτριας που νόσησε με κορωνοϊό κατήγγειλε ο πρόεδρος του 2ου Περιφερειακού Τμήματος (Μακεδονίας-Θράκης) της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Γεώργιος Μπαλιόζογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλιόζογλου που μίλησε στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm, η νοσηλεύτρια νόσησε από κορωνοϊό και όταν επέστρεψε στη δουλειά της, διαπίστωσε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, την είχε υποβαθμίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια εργάζεται σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 2ου περιφερειακού τμήματος Μακεδονίας Θράκης της Ένωσης νοσηλευτών Ελλάδας, Γιώργο Μπαλιόζογλου, «η νοσηλεύτρια εργαζόταν στην υποδιεύθυνση του νοσοκομείου, νόσησε και παρέμεινε σε άδεια στο σπίτι της. Όταν επέστρεψε στη δουλειά της, ο διοικητής θεώρησε καλό να την υποβαθμίσει, γιατί δεν τον βοήθησε αρκετά στα καθήκοντά του!».

«Σαν ένωση νοσηλευτών, αυτό το καταδικάσαμε και το αναδείξαμε και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι και τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμηλό ενδιαφέρον για εμβολιασμό

Εξάλλου, χαμηλό παραμένει το ενδιαφέρον των νοσηλευτών στη Βόρεια Ελλάδα για να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 2ου Περιφερειακού Τμήματος (Μακεδονίας Θράκης) της Ένωσης νοσηλευτών Ελλάδας, Γιώργο Μπαλιόζογλου, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 40 με 50%.

Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες και τα παράπονα για ελλιπή φροντίδα προς τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, πρόβλημα που επιτείνεται από την απαγόρευση παρουσίας συνοδών και συγγενών, ο κ. Μπαλιόζογλου απέδωσε τα προβλήματα αυτά στον υπερβολικό φόρτο εργασίας, λόγω της πανδημίας και στο γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, δύο νοσηλευτές καλούνται να εξυπηρετήσουν ακόμη και 30-40 άτομα.

Πηγή: grtimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης