Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πειραιά, ο ανακριτής του Noor One Γιάννης Πετρόπουλος αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του Φαρντίν Ριγκαμπάτι.

Ο τουρκικής καταγωγής, με βρετανική υπηκοότητα Ριγκαμπάτι, εκδόθηκε από την αγγλική Δικαιοσύνη μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρείται από τους χρηματοδότες του ναρκόπλοιου, που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης το 2014.

Για την εμπλοκή Ριγκαμπάτι στο Νoor One είχε αναφερθεί και η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βασιλική Βλάχου.

Επίσης τον κατονόμασε σε κατάθεσή του στον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Μάκης Γιαννουσάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φαρντίν Ριγκαμπάτι εμφανίζεται σε βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή να συνομιλεί με τον Νατζί Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για την υπόθεση του ναρκόπλοιου.

 

 

Δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες καλεί ο ανακριτής

 

Μετά την κατάθεση του μάρτυρα του Noor One Βασίλη Γεωργιάδη στο Ντουμπάι, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Γιάννης Πετρόπουλος κάλεσε πέντε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Κατέθεσαν ο Μάκης Γιαννουσάκης, ο ιδιοκτήτης του πλοίου Παντελής Καλαφάτης και ο υποναυλωτής του Νοοr One Βασίλης Κουρούβανης.

Οι τρεις μάρτυρες έδωσαν στοιχεία στον ανακριτή, ενώ αναμένεται η κατάθεση δύο ποδοσφαιρικών παραγόντων, οι οποίοι κατονομάστηκαν από τον Βασίλη Γεωργιάδη.

Ο ανακριτής αναμένει τις δικαστικές συνδρομές, που ήδη ζήτησαν οι δύο προκάτοχοί του, για τα τραπεζικά εμβάσματα τα οποία εστάλησαν στην εταιρεία του Μάκη Γιαννουσάκη.

 

 

Κατάθεση-σοκ: Με πλαστά έγγραφα το ναρκόπλοιο!

 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διερευνά τις καταγγελίες του Γιώργου Μπουρδούβαλη, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα για την υπόθεση του Noor One.

O Mπουρδούβαλης κατέθεσε στοιχεία για ναυτική απάτη.

Ισχυρίζεται ότι το Noor One εισήλθε στην Ελευσίνα με πλαστά έγγραφα και με την ανοχή κρατικών αξιωματούχων.

Στην κατάθεσή του, η οποία δόθηκε μέσα στη φυλακή, κατονoμάζει έξι πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη ναυτική απάτη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης