Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Αθώοι κρίθηκαν οι Αιμίλιος Κοτσώνης, Βασίλειος Κουρούβανης και Παναγιώτης Φάρος για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά έκρινε αθώο τον Αιμίλιο Κοτσώνη «με ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη.

Κατά πλειοψηφία αθώος κρίθηκε ο Β. Κουρούβανης, υποναυλωτής του «Noor 1» και ομόφωνα αθώος ο πρώην πλοιοκτήτης του πλοίου Π. Φάρος.

Ένοχοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης, οι τέσσερις Τούρκοι που συμμετείχαν στη μεταφορά των ναρκωτικών σε αποθήκη στο Κορωπί, ο Ιρανός συνοδός των ναρκωτικών στο πλοίο, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί, όπου μεταφέρθηκε η ηρωίνη, και ο Σταύρος Λάγιος, συνεργάτης του Γιαννουσάκη που βοήθησε στη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου» από το πλοίο στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και σε κατάστημα της περιοχής, όπου παρελήφθη μέρος του φορτίου από Τούρκους συγκατηγορούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ως προς τη χορήγηση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης