Νέες βολές σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξαπολύει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, καταθέτοντας στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Με «οδηγό» τη μήνυσή του, ο επιχειρηματίας κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας πως επικεφαλής της ήταν ο Δημ. Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θύματα», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, υπήρξαν τόσο ο ίδιος ο κ. Μιωνής όσο και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς, και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι στοχοποιήθηκε μαζί με τον κ. Μεταξά για οικονομικούς λόγους προκειμένου να τους αποσπάσουν 350.000 ευρώ.  Όσο για τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, είπε ότι οι λόγοι ήταν πολιτικοί, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ο κ. Μιωνής αναφέρθηκε επίσης σε συνομιλία που είχε κατά τη διάρκεια συνάντησής του, με νομικό παράγοντα που φέρεται ότι ανήκε στον στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει, την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού. Χρησιμοποιώντας φράσεις όπως  «Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη» ή «Γαμ…με τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους», προσπάθησε να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ο κ. Μιωνής, ο οποίος χαρακτήρισε τον συνέταιρό του Άγγελο Μεταξά ως «παράπλευρη απώλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής καταλόγισε «ατοπήματα» στους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς σχετικά με την κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του ίδιου αλλά και του Στ. Παπασταύρου αναφορικά με την έκδοση των ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά και του φορολογικού προστίμου των τριών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Στ. Παπασταύρου. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Μιωνής, τα εντάλματα αυτά ακυρώθηκαν, το φορολογικό πρόστιμο επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και η δικογραφία κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ο επιχειρηματίας έδωσε έμφαση και σε ένα έγγραφο, αθωωτικό, όπως ισχυρίστηκε για εκείνον, το οποίο «έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο κ. Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας». Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου, πρόσθεσε, θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης