Νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη θα διεξαχθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφαση του ακύρωσε για τυπικούς λόγους την εκλογή και το διορισμό του Περικλή Μήτκα ως πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την προσφυγή του καθηγητή Ανδρέας Γιαννακουδάκη που ζητούσε να ακυρωθεί η από 20.5.2014 απόφαση του συμβουλίου του ιδρύματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την οποία επελέγησαν ως υποψήφιοι για την εκλογή στο αξίωμα του Πρύτανη στο ΑΠΘ οι καθηγητές Σ. Λογοθέτης, Π. Μήτκας και Ι. Παπαδογιάννης ενώ παραλείφθηκε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΣτΕ έκρινε ότι είναι μη νόμιμη «η από 20.5.2014 απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος του ΑΠΘ, με την οποία έγινε η επιλογή των προς εκλογή υποψηφίων κατά παράλειψη του κ. Γιαννακουδάκη, χωρίς να προηγηθεί πρόσκληση στην σχετική συνεδρίαση του πρύτανη του ΑΠΘ». Δηλαδή η επίμαχη απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος του ΑΠΘ, η οποία εκδόθηκε χωρίς να προηγηθεί σχετική πρόσκληση προς τον εν ενεργεία πρύτανη του Ιδρύματος είναι μη νόμιμη και για το λόγο αυτό ακυρώθηκε.

Τέλος οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπεμψαν την υπόθεση στο ΑΠΘ για να επαναληφθεί, όπως αναφέρουν, νόμιμα η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης