Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

Όπως θα δείτε και τον παρακάτω χάρτη, έντονη χιονόπτωση αναμένεται από την Κεντρική Ελλάδα έως τον Έβρο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους από απόψε έως τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Χιόνια αναμένεται να πέσουν σήμερα κατά τις βραδινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώραςΤη Δευτέρα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη ΕΜΥ προβλέπει σταδιακό περιορισμό και τελικά εξασθένιση των φαινομένων στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός αναμένεται να σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αιτία για την επιδείνωση του καιρού, όπως αναφέρει το meteoclub, είναι η κάθοδος μιας «short-wave trough» στην κεντρική Μεσόγειο, Έτσι η χώρα μας έχει εισέλθει ήδη σε καθεστώς νοτιάδων και βροχών, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να περιορίζονται μόνο στις ορεινές περιοχές και στη βόρεια Ελλάδα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η συγκεκριμένη ύφεση θα στροβιλίζεται αργώς εξασθενούμενη στην κεντρική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, στέλνοντας μέτωπα κακοκαιρίας προς τη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ PHOTO BOOK TOY ΖOUGLA.GR

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου έχει τη δυνατότητα να στείλει τα δικά του «κλικ» συνθέτοντας το άλμπουμ του χειμώνα, αλλά και των υπόλοιπων εποχών.

Μπορείτε να αποστέλλετε φωτογραφίες, καταγγελίες, αλλά και χρηστικές πληροφορίες στα email και τα social media του zougla.gr που θα μοιράζεστε με τους υπόλοιπους αναγνώστες μας.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Επικοινωνία στα email: info@zougla.gr infozougla2@gmail.com

twitter: @zougla_online

instagram: zougla.gr_official

Facebook: https://www.facebook.com/www.zougla.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης