Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας εκλέγεται ο Δημήτρης Βερβεσός. Στο 98% της καταμέτρησης ο Δημήτρης Βερβεσός λαμβάνει ποσοστό 57.51% ενώ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 42.49%.

Ωστόσο, μεγάλος νικητής στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου στον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας ήταν η αποχή καθώς από τους 20990 εγγεγραμμένους, με καταμετρημένο το 98%, προσήλθαν στην κάλπη 8566 Αθηναίοι δικηγόροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 44,58%.

Η πρώτη δήλωση του κ. Βερβεσού μετά την εκλογή του:

«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα.

Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».

Ο Δημήτρης Βερβεσός, του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου του 1964.

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολή από την οποία πήρε πτυχίο το 1987.

Από το 1993 έως το 2005 ήταν διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και αργότερα μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Κυρίως χειρίζεται υποθέσεις που άπτονται του εργατικού Δικαίου αλλά και του κοινωνικοασφαλιστικού.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης