Με αρχειοθέτηση, μίας εκ των πολλών μηνύσεών του Ιωάννη Αγγελή, κατά συναδέλφων του, απάντησε η Δικαιοσύνη, αποδοκιμάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Το νέο δικονομικό «χαστούκι» για τον κ. Αγγελή προέρχεται από την Εισαγγελία Εφετών που επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη με την οποία τίθεται στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του συναδέλφου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την αναφορά Αγγελή στάθηκε το πόρισμα του κ.  Σοφουλάκη αναφορικά με τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, το οποίο άφηνε σαφείς αιχμές και σε βάρος του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα, καταλογίζοντας στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο Ιωάννης Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Υποστήριξε ακόμα ότι το πόρισμα Σοφουλάκη παρέλειψε αλλά και παραποίησε στοιχεία προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο ίδιος, με σκοπό να καταστεί τελικά κατηγορούμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν όλων αυτών, τον λόγο είχε η εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή που ερεύνησε τις καταγγελίες του κ.  Αγγελή εναντίον του κ. Σοφουλάκη, καταλήγοντας ωστόσο στο συμπέρασμα ότι ο δεύτερος δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη από όσες του καταλογίζει ο συνάδελφός του, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης