Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκατρείς δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και χρέη προς το δημόσιο, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν τον Κωνσταντίνο Κιούση, 48 ετών σήμερα και πρώην δημοτικό υπάλληλο, στις απόκρημνες πλαγιές του Αγίου Όρους.

Ο Κωνσταντίνος Κιούσης τα τελευταία οκτώ χρόνια επέλεξε να ζει κρυφά ως μοναχός σε σκήτες καιΕπέλεξε να ζει κρυφά ως μοναχός σε σκήτες και κελιά στον Άθωνα προσποιούμενος τον ερημίτη, για να γλιτώσει τα ισόβια κελιά στον Άθωνα προσποιούμενος τον ερημίτη, για να γλιτώσει τα ισόβια στη φυλακή. 

Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού την περίοδο που εκτελούσε χρέη ελεγκτή εσόδων – εξόδων του Δήμου απέδιδε τα κέρδη του στο Χρηματιστήριο, ζημίωσε το Δημόσιο 2,5 δις δραχμές το διάστημα από το 1995 έως το 2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών σε τρις ισόβια για την κατάχρηση 9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των δήμων Δάφνης και Υμηττού στην Αθήνα. Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.

Κύκλοι του Αγίου Όρους μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν οτι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κινούνταν «εν κρυπτώ και παραβύστω» καθώς ούτε γραμμένος στο μοναχολόγιο ήταν, ούτε διέθετε επίσημη άδεια διαμονής.

Συμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, πιθανότατα για να επαναληφθεί η δίκη και να ακολουθήσει εν συνεχεία τον δρόμο για τον Κορυδαλλό.

Βίος και πολιτεία

Ο Κωνσταντίνος Κιούσης μπορεί να έγινε ερημίτης και να επέλεξε τον δρόμο της μοναξιάς… γνώριζε όμως να περνά καλά και να διάγει πολυτελή βίο! Ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό και επιλεκτικές επενδύσεις συνθέτουν το προφίλ του «μοναχού» – πρώην δημοτικού υπαλλήλου και πρώην προέδρου της ομάδας μπάσκετ της Δάφνης (Α.Ο. Δάφνης).

Πληροφορίες αναφέρουν στο zougla.gr ότι ο κ. Κιούσης λάτρευε την πολυτελή ζωή, ντυνόταν με ακριβά κοστούμια και προκαλούσε με τον πολυτελή βίο. Μάλιστα συνάδελφοί του τον ρωτούσαν που έβρισκε τα χρήματα και εκείνος απαντούσε πως τα κέρδισε στο Χρηματιστήριο.

Τι λέει ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού για τα 2,5 δις δραχμές που έκαναν φτερά

«Ανέλαβα δήμαρχος το 2003. Όταν ξεκινήσαμε να ελέγχουμε τα στοιχεία του δήμου, διαπιστώθηκε μια τεράστια απόκλιση εκατομμυρίων ευρώ (εκείνη την περίοδο δις δραχμές). Άμεσα συγκάλεσα το δημοτικό συμβούλιο για να ενημερωθώ, καθώς υπήρχε αυτή η απόκλιση και ζήτησα την συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να γίνει έλεγχος από τον οικονομικό επιθεωρητή.

Η τότε διοίκηση καθυστέρησε ένα χρόνο περίπου για τον ορισμό του επιθεωρητή ενώ απαίτησε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να ελέγξει και πάλι όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσουμε που ακριβώς υπήρχαν αυτές οι αποκλίσεις. Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μέσα από τη διαχείριση του ταμεία διπλές πληρωμές (πλαστογραφία). Μέσα σε αυτή την παράτυπη λειτουργία χάθηκαν για το Δημόσιο 2,5 δις δραχμές στο διάστημα εκείνο. Κάναμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Δεν προφυλακίστηκε του έδωσαν προθεσμία για να απολογηθεί και από τότε ήταν εξαφανισμένος», ανέφερε στο zougla.gr δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης