Πολύωρη ήταν η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού της άτυχης Κάλλιας Μηλιαρά, από το Ηράκλειο που άφησε την τελευταία της πνοή, την Κυριακή, στο φαράγγι του Αμπά, κοντά στις Τρεις Εκκλησιές, όπου είχε πάει για αναρρίχηση.

Η 31χρονη Κάλλια, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, ωστόσο, όταν οι διασώστες της 3η ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου κατάφεραν να την προσεγγίσουν, διαπίστωσαν ότι η άτυχη κοπέλα ήταν νεκρή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο μετέβη δύο φορές για να παραλάβει τη σορό της άτυχης κοπέλας, όμως, δεν τα κατάφερε κι έφυγε.

Η διαδικασία της μεταφοράς από τους άνδρες της ΕΜΑΚ αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη καθώς έπρεπε να ανέβουν σχεδόν κάθετα ένα ύψος δεκάδων μέτρων!

Σύμφωνα με άτομα που ασχολούνται με την πεζοπορία και την ορειβασία, η 31χρονη ήταν πολύ έμπειρη στην καταρρίχηση, από τις πιο έμπειρες στο Ηράκλειο… ενώ ο βαθμός δυσκολίας στην επιχείρηση ανάβασης είναι πρωτοφανής εάν συνυπολογιστούν το μεγάλο ύψος, η σχεδόν κάθετη κατεύθυνση, το γεγονός ότι ήταν νύχτα και η βραχώδης περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άτυχη 31χρονη εργαζόταν σε σχολείο στο Ηράκλειο, αγαπούσε πολύ τις αναρριχήσεις και τις πεζοπορίες στα φαράγγια.

Πηγή: Cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης