Στις 101 ανήλθαν οι παραγγελίες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, για άσκηση αυτόφωρης διαδικασίας κατά οφειλετών, τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Στην έγγραφη απάντησή του, ωστόσο, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι για τον αριθμό των συλλήψεων, κατόπιν των παραγγελιών του οικονομικού εισαγγελέα, αρμόδιες να διαβιβάσουν τα στοιχεία στην Βουλή είναι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και η Οικονομική Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το ΣΔΟΕ, εκτός των λοιπών αρμοδιοτήτων του, ακολουθεί την αυτόφωρη διαδικασία προσαγωγής των οφειλετών του Δημοσίου ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατ΄ εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και «προς τούτο κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2011 εκδόθηκαν 37 εισαγγελικές παραγγελίες και συνελήφθησαν 19 άτομα, τα οποία συνολικά όφειλαν στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 3.874.770 ευρώ».

Ο κ. Οικονόμου ενημερώνει επίσης ότι «κατά το μήνα Νοέμβριο του 2011, όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες συλλήψεων, σε 29 περιπτώσεις και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη οι οφειλέτες (κυρίως ΦΠΑ) του δημοσίου κατέβαλαν το ποσό των 8.446.000 ευρώ».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης