Νέα μαρτυρία για την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», όπου τα ξημερώματα της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια ανοικτά της Κέρκυρας

«Αυτήν τη στιγμή, επειδή έχει πέσει η νύχτα, δεν έχουμε οπτική επαφή με το πλοίο. Είμαστε, ωστόσο, εδώ και ώρες ακινητοποιημένοι, καθώς μας ενημέρωσαν πως, εάν δεν μεταφερθεί ο κόσμος, δεν μπορούμε να αναχωρήσουμε. Στο δικό μας πλοίο, πάντως, αν και κάναμε χώρο για τους διασωθέντες, ακόμη δεν έχει έρθει κάποιος. Μιλάμε για μεταφορά μόνο με ελικόπτερα, με άλλο τρόπο, λόγω του καιρού, δεν είναι εφικτή…» δήλωσε την Κυριακή στο Corfusports.gr / Corfupress.com ο Κώστας Τάτσης, ο νεαρός διαιτητής της Ένωσης Κέρκυρας και αυτόπτης μάρτυρας των δραματικών στιγμών διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη επικοινωνία, ο νεαρός ref γνωστοποίησε πως μεταβαίνει στο επιβατικό πλοίο «Forza», μαζί «με ένα πούλμαν Κερκυραίους, που επέστρεφαν στο νησί- αν μπορώ να υπολογίσω, περίπου 35 άτομα».

Τούτη τη στιγμή, στο δικό τους πλοίο, η ψυχολογία όλων είναι «αρκετά καλή, δεν έχουμε άγχος ή νευρικότητα και όλοι είμαστε καλά». Νωρίτερα, ωστόσο, δεν έλειψαν οι δύσκολες στιγμές, καθώς λόγω των κυμάτων και των πολλών μποφόρ, «σε κάποια φάση, πήγαμε να τουμπάρουμε, το δικό μας καράβι! Τα φορτηγά, κάτω, έγιναν χάλια, χαμός, νομίσαμε ότι θα… γυρίσουμε! Αλλά ευτυχώς, το πράγμα ηρέμησε…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: corfupress.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης