Βίντεο- Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε σε υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια, στην οδό Μπουμπουλίνας 42. Στο σημείο έσπευσαν από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν τον ευρύτερο χώρο της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είχε εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ. τον Απρίλιο. Στη συνέχεια ωστόσο εγκαταστάθηκαν και πάλι μετανάστες – πρόσφυγες, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε κατάλληλους χώρους δομών προσφύγων.

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση είναι η 11η που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία σε κτήρια που τελούν υπό κατάληψη.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι περίπου 100 μετανάστες που εντόπισε η αστυνομία στο εσωτερικό του κτηρίου θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

 

 

 

 

 

Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός ατόμου που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που εκκενώνεται το συγκεκριμένο κτήριο. Είχε προηγηθεί στις 18/4/2019 η πρώτη εκκένωση, οπότε και είχαν μεταφερθεί από αυτό 68 μετανάστες. Τότε οι μετανάστες είχαν καταλάβει το κτήριο μπαίνοντας από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου, χρησιμοποιώντας σκάλες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης